Υλικά
- 430 γρ. βούτυρο αγελάδος, κομμένο σε κύβους, + λίγο ακόμη για το ταψί
- 430 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 55% κακάο, τεμαχισμένη
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 180 γρ. ζάχαρη
- 8 αυγά
- ζάχαρη άχνη ή κακάο για πασπάλισμα
Προετοιμασία 20΄
Ψήσιμο 40΄
Διαδικασία Βάζουμε το βούτυρο, την κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα μεγάλο ανοιξείδωτο μπολ που στερεώνουμε πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει (το νερό δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με το μπολ). Ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να λιώσουν τα υλικά. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά να λιώσει. Αποσύρουμε από το μπεν μαρί.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη τα αυγά, ώστε να αφρατέψουν ελαφρώς. Αδειάζουμε στα χτυπημένα αυγά το μείγμα του μπεν μαρί και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή μια στρογγυλή φόρμα διαστάσεων 24 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Ψήνουμε το γλυκό για 40 λεπτά. Μόλις κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σκόνη κακάο.
Συμβουλή Αυτό το κέικ ανήκει στην κατηγορία των φοντάν που είναι συμπαγή και δεν φουσκώνουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου