Θα κάνει και εσάς και τα μικρά ζιζάνια πανευτυχείς! Ο λόγος γίνεται για τα πασίγνωστα Peanut Butter Chocolate Chip Cookies, μία εύκολη και υπέροχη συνταγή.
Χρόνος προετοιμασίας: 8-10 λεπτά
1 ¼ κούπα ρεβίθια καλά πλυμένα και απαλά σκουπισμένα με μία στεγνή πετσέτα
2 κουταλιές του γλυκού βανίλια
½ κούπα και 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
Μία πρέζα αλάτι αν το φυστικοβούτυρο είναι χωρίς αλάτι
½ κούπα (90 γραμμάρια) κομματάκια σοκολάτας (προτείνουμε μαύρη ή σοκολάτα για διαβητικούς)\
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180˚.
Αναμείξτε όλα μαζί τα υλικά εκτός από τα κομματάκια σοκολάτας σε ένα blender και χτυπήστε τα μέχρι να βγει ένα λείο μίγμα. Κατά τη διάρκεια ου χτυπήματος, να ελέγχετε και να ξύνετε τις άκρες για τυχόν μικρά κομματάκια από ρεβίθια. Να τα χτυπάτε μέχρι να μην υπάρχει ίχνος τους.
Προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε. Το μίγμα θα γίνει πηχτό και κολλώδες.
Με βρεγμένα χέρια, πλάστε μικρά μπαλάκια. Τοποθετήστε τα σε μία λαδόκολλα. Αν θέλετε να μοιάζουν πιο πολύ με μπισκότα, πιέστε τα από πάνω ελαφρά. Δε φουσκώνουν πολύ.
Ψήστε για περίπου 10 λεπτά. Τα μπαλάκια θα είναι ακόμα πολύ μαλακά μόλις τα βγάλετε από το φούρνο, δεν θα σκληρύνουν όπως τα μπισκότα.
Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο για μία εβδομάδα.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου