ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Η ζωή για τους άνδρες ξεκινά στα 54!

Η ζωή για τους άνδρες ξεκινά στα 54!


Οι πιέσεις της πατρότητας και τα οικονομικά προβλήματα δείχνουν ότι η ζωή για τους άνδρες πλέον ξεκινά στην ηλικία των 54 ετών, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.
 
Πολλοί λένε ότι η ζωή ξεκινά στα 40, αφού το άτομο έχει αποκατασταθεί πλήρως ως προς τη δουλειά και την οικογένεια. Ωστόσο, η νέα έρευνα δείχνει ότι μέχρι την ηλικία των 54 ετών πολλοί άνδρες δεν απολαμβάνουν τη ζωή ως «κανονικοί ενήλικες».
 
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 1.000 άνδρες έδειξε πως τα 54 χρόνια ήταν η ηλικία που αισθάνονταν σε μεγαλύτερο βαθμό «ασφαλείς» στη ζωή τους. Αυτό το όριο ηλικίας είναι υψηλότερο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, κυρίως λόγω οικονομικών προβλημάτων και καθυστέρησης στην απόκτηση παιδιών.
 
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από την Κλινική Crown στο Μάντσεστερ και έδειξε ότι οι περισσότεροι άνδρες δεν απαλλάσσονται από τις νεανικές τους ανησυχίες πριν τα 50.
 
Τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι οι άνδρες δεν πιστεύουν ότι έχουν φτάσει σε ένα επίπεδο οικονομικής σταθερότητας και ότι τα παιδιά τους δεν είναι ανεξάρτητα μέχρι αυτοί να βρίσκονται ήδη μία δεκαετία σε σύνταξη.
 
Ο ερευνητής Asim Shahmalak της Κλινικής Crown δήλωσε: «Ζούμε περισσότερο, το κόστος ζωής αυξάνεται και οι άνδρες κάνουν παιδιά αργά. Είναι λογικό να χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να αισθανθούν ότι έχουν αποκατασταθεί.»
 
onmed

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου