ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Δέκα ενδείξεις ότι δεν είσαι alpha male


Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να αποκτήσεις ψυχολογικά στο σχολείο. Ο πιο σίγουρος από αυτούς είναι να μην είσαι καλός σε κανένα άθλημα, με συνέπεια να είσαι η τελευταία επιλογή των δύο alpha male-δυναμικών συμμαθητών σου όταν διάλεγαν συμπαίκτες για το μονό.
Μισό λεπτό. Να ορίσουμε πρώτα τι είναι το alpha αρσενικό. Αν μιλάμε για μια αγέλη λύκων, ο alpha είναι ο ηγέτης, το κυρίαρχο από τα αρσενικά. Αν δεν μιλάμε για λύκους, μπορείς να κάνεις και μόνος σου την επαγωγή. Μερικοί σαφέστατα όχι alpha τύποι βλέπουμε διαχρονικά στον alpha του σχολείου μας, τον πιο φωνακλά, τον πιο κάγκουρα, αυτόν που πήρε πρώτος δίπλωμα οδήγησης, αυτόν που ήθελαν τα περισσότερα κορίτσια.
Μάλιστα, κάποια στιγμή θέλαμε το κακό του.
Παρ' όλ' αυτά, μεγαλώνοντας με την απορία γιατί ένας καλός αθλητής ή ένας γεννημένος ηγέτης (γενικά) είναι πιο 'άντρας' από εσένα που έχεις ξεστραβωθεί να διαβάζεις Edgar Allan Poe, έφτασες στην ενηλικίωση και στο συμπέρασμα ότι όλοι οι καλοί χωράνε. Οι alpha θα πάρουν αυτό που τους αξίζει, ομοίως και οι υπόλοιποι, με οδηγό πάντα το μεγαλύτερο αντι-alpha σύμβολο της ανθρωπότητας, τον Woody Allen.
Επειδή είναι πιθανό ότι ο μοναδικός alpha που σε απασχόλησε μέχρι σήμερα είναι το κανάλι, το ΟΝΕΜΑΝ φωτίζει δέκα ενδείξεις που θα σου καταστήσουν σαφές ότι δεν είσαι τέτοιος (αν δεν είσαι τέτοιος). Διάβασε με ψηλά το κεφάλι.
(Να πούμε και ένα “Κάτω η δικτατορία των alpha”, εν τω μεταξύ).

Ένδειξη 1. Την αφήνεις να πληρώνει και τα δικά σου επανειλημμένως

Οι καιροί είναι αναμφισβήτητα δύσκολοι. Το να βγαίνετε κάθε φορά και να τα πληρώνεις όλα εσύ (ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ) δεν το θέλει ούτε ο Θεός. Δεν γίνεται. Εκτός αν μας διαβάζεις αυτή τη στιγμή δίπλα από την πισίνα και σκέφτεσαι ποιο από τα δεκατρία κοστούμια σου θα φορέσεις το βράδυ σε άλλο ένα (αχ πώς τα βαριέσαι) φιλανθρωπικό γκαλά.
Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να σε κεράσει μια φορά εκείνη. Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να τα πληρώσετε μισά-μισά. Βασικά, είναι σκέτη μαγεία να σε κερνάει κάθε φορά που βγαίνετε, δεν αντιλέγω. Αρκεί να μπορείς να πνίξεις το συναίσθημα “ο μικρός της αδερφούλης”.
O alpha male θα κεράσει κάθε φορά.

Ένδειξη 2. Δεν (την) παλεύεις με τις βλάβες

Ο νεροχύτης έχει τα προβλήματά του. Πλένεις τα πιάτα και μετά από δέκα λεπτά δεν τα βλέπεις, γιατί τα έχει καλύψει ένα τοπικό τσουνάμι. Ο νεροχύτης δεν ρουφάει και ξέρεις ότι πρέπει να λερώσεις bigtime τα χέρια σου αν αποφασίσεις να τον φτιάξεις. Πρέπει να κοπιάσεις και να έρθεις αντιμέτωπος με υπολείμματα τροφών που σου προκαλούν αναγούλα μόνο στη σκέψη. Με ψύχραιμα, αποφασιστικά βήματα πλησιάζεις το ράφι με τα χρηστικά και βγάζεις μια αρχαία ατζέντα.
Παίρνεις τηλέφωνο τον υδραυλικό. Δεν θα μπεις στη διαδικασία να ιδρώσεις.
Ο alpha male θα φτιάξει μόνος του τον νεροχύτη, περήφανα πασαλειμμένος με τα υπολείμματα των τροφών που λέγαμε.

Ένδειξη 3. Είσαι λίγο κατίνα

Το κάνεις το κουτσομπολιό σου. Βάζεις κάτι εισαγωγές στο παιχνίδι, όπως“Καλά, δεν μου πέφτει λόγος” και “Ξέρεις πόσο σιχαίνομαι το κουτσομπολιό” και ξερνάς 750 ml χολή. Έτσι πάει με τις ένοχες απολαύσεις. Έλα, παραδέξου πόσο απολαμβάνεις το μικρό gossip ειδικά όταν βλέπεις ανταπόκριση και κόσμο να συμφωνεί με το φτυάρι σου.
Δεν θέλω να σε σκάσω, αλλά ο alpha male δεν θα μπει ποτέ διαδικασία που περιέχει το σενάριο της μικρότητας.

Ένδειξη 4. Κάπου, κάποτε, κάποιοι σε άκουσαν να τσιρίζεις από φόβο

Εναλλακτική ένδειξη 4. Βλέπεις θρίλερ έχοντας σταθερά το δεξί σου χέρι ΜΕΣΑ στο οπτικό πεδίο για να κρύβεσαι από τις πιο αγχωτικές σκηνές.
Κοίταξε να δεις. Άνθρωποι είμαστε, λογικό είναι να μας φύγει και καμιά τσιρίδα. Αυτό που ευχόμαστε κάθε φορά που συμβαίνει αυτό είναι να μην μας άκουσε κανείς. Τι πιο λογικό. Αυτό που συμβαίνει κάθε φορά είναι να μας βλέπουν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι που δεν έπρεπε. Και να γινόμαστε ρεζίλι. Και να μας απειλούν ότι θα διαρρεύσει η τσιρίδα, αν χάσουμε κάποιο στοίχημα. Και “γιατί τσίριξα, την τρέλα μου;”.
Ο alpha male είναι ψύχραιμος. Κάποιος πρέπει να μείνει ψύχραιμος παιδιά.

Ένδειξη 5. Ρίχνεις το φταίξιμο σε άλλους

Θυμάσαι που στην αρχή λέγαμε κάτι για το σχολείο; Ε, ο alpha male δεν ήταν ο μαθητής που μετά από μια αναταραχή με δυναμιτάκια και σούρσιμο θρανίων θα 'έδινε' κάποιον συμμαθητή του. Θα έτρωγε περήφανα την αποβολή του, τουλάχιστον για να έχει έξτρα λόγους να πουλάει μούρη. Θα δεχόταν σαν άντρας την ποινή γι' αυτό που έκανε.
Με το κλασικό “Όχι εγώ κυρία, αυτός” έχουν γαλουχηθεί γενιές και γενιές βήτα, γάμα (τα), δέλτα male. Alpha, όχι.
Ο alpha male αναλαμβάνει τις ευθύνες του και χιλιάδες κοριτσάκια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση γοητεύτονται από αυτό.

Ένδειξη 6. Μιλάς μέσα από το στόμα σου

Σε ποιο σημείο της Ευρώπης κρύβεται η αυτοπεποίθησή σου; Γιατί μιλάς μέσα από τα δόντια σου; Γιατί δεν μιλάς θαρρετά; Δεν χρειάζονται απαντήσεις. Σου γράφει ένας άνθρωπος που ακούει κατά μέσο όρο πενήντα φορές το χρόνο ότι“δεν σε καταλαβαίνουμε ρε Χριστιάνε, μίλα καθαρά”.
Δεν θα σου πιάσω εδώ τις αναλύσεις για όσα συνεπάγεται μια πνιγμένη φωνή, αλλά η παρομοίωση με τον 'άι χάσου μυρμηγκάκι' μικρό Μήτσο δεν έχει πλάκα.
Ο alpha male μιλάει δυνατά, γνωρίζοντας και αψηφώντας τον κίνδυνο να πει καμιά μεγάλη βλακεία που και που.

Ένδειξη 7. Τα κορίτσια σε πλησιάζουν για να τους γνωρίσεις τον κολλητό σου

Δεν συμβαίνει απαραίτητα επειδή ο κολλητός σου είναι πιο ωραίος. Δεν το πάω εκεί. Ο λόγος που τα κορίτσια σε πλησιάζουν για να τον γνωρίσουν είναι μάλλον επειδή είναι πιο ευχάριστος, πιο κοινωνικός, πιο σίγουρος για τον εαυτό του. Μάλλον επειδή δεν κρύβεται πίσω από κάποιον όταν σας πλησιάζει μια γυναίκα. Μάλλον.
Ο alpha male είναι αυτός ο κολλητός που θέλουν να τους γνωρίσεις.

Ένδειξη 8. Δεν μπορείς να οργανώσεις ούτε σαββατιάτικο άραγμα για ταινία

Έχεις σαφέστατη δυσκολία στο να οργανώσεις πραγματάκια. Ακόμη κι αν πεις ναι σε μια ήσυχη βραδιά με ταινία και πίτσες και γλυκά και γουρουνιές με bacon το επόμενο Σάββατο, καταφέρνεις να μπερδευτείς: Σε ποιο σπίτι; Και μήπως να πούμε και στη Μάρα; Και άμα το μάθει ο Νίκος και παρεξηγηθεί; Και θα μαγειρέψουμε; Και θα φάμε; Και τι ταινία θα δούμε; Και ώρα; Τι ώρα θα μαζευτούμε;
Ούτε ένα σαββατιάτικο άραγμα. Ούτε!
O alpha male είναι φουλ οργανωτικός και κρύβεται πίσω από τα κορυφαία open parties της πόλης.

Ένδειξη 9. Δεν έχεις πλακωθεί ποτέ στο ξύλο

Δεν είναι ωραία πράγματα οι τσακωμοί, το να πιάνεσαι στα χέρια και η βία (που καταδικάζουμε απ' όπου κι αν προέρχεται). Καμιά φορά όμως, η κατάσταση το σηκώνει. Δεν είσαι εσύ αυτός που θα ξεκινήσει έναν καυγά, αλλά ενίοτε είσαι αυτός που πρέπει να μπλεχτεί σε έναν. Έστω για να υπερασπιστεί κάποιον φίλο.
Έ, δεν έχεις μπλεχτεί ούτε όταν δύο περίεργοι την έπεσαν σε έναν φίλο σου στην Ομόνοια πριν 16 χρόνια και του πήραν πορτοφόλικινητό και κλειδιά. Μπροστά σου. Χωρίς να πεις κουβέντα. Πάλι καλά που δεν τους είπες, "άντε παιδιά κάντε πιο γρήγορα, αρχίζει και γίνεται άβολο όλο αυτό".
O alpha male καθαρίζει για την τιμή των φίλων, της κοπέλας του, των όπλων.

Ένδειξη 10. Έχεις πει πάνω από δέκα φορές “Ρε, πολύ ωραίος άντρας ο....”

Το να παραδέχεσαι ότι ένας άντρας είναι ωραίος (αν δεν το κάνεις με τρόπο που δείχνει ότι δεν σου αρέσει μόνο σαν φίλος) σε ανεβάζει στα μάτια των γυναικών. Ίσως μιλάμε εδώ για το πιο μη alpha male χαρακτηριστικό που κερδίζει το respect των κοριτσιών.
Δείχνει ανωτερότητα, coolness και έλλειψη κόμπλεξ. Το μόνο αρνητικό είναι πως τα επόμενα λεπτά κάθε αβρής αποκάλυψης, τα τριγύρω κορίτσια σου σκέφτονται τον άντρα που μόλις αποθέωσες και όχι εσένα. Το λες και περιορισμένο fail αυτό.
O alpha male δεν θα δώσει ποτέ ο ίδιος τον χώρο σε έναν άλλον άντρα να απασχολήσει μια γυναίκα. O alpha male δεν αποκλείεται να είναι ο Chuck Norris.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου