Πορτοκάλια καραμελώνονται με μέλι και σερβίρονται ζεστά με καβουρδισμένα φουντούκια.
Υλικά
45 γραμμάρια (1/4 του φλιτζανιού) φουντούκια, χοντροκομμένα
3 πορτοκάλια ξεφλουδισμένα, χωρίς λευκή ψίχα, κομμένα σε φέτες πάχους 1 εκατοστού
80 ml (1/3 του φλιτζανιού) μέλι
Εκτέλεση
1. Ζεστάνετε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε στο τηγάνι τα φουντούκια και μαγειρέψτε τα ανακατεύοντας για 3 λεπτά μέχρι να καβουρδιστούν ελαφρά. Μεταφέρετέ τα σε ένα πυρίμαχο μπολ.
2. Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μαγειρέψτε τα πορτοκάλια και το μέλι για περίπου 2 λεπτά, αναποδογυρίζοντας τα πορτοκάλια μέχρι το μέλι να αρχίσει να σιγοβράζει.
3. Μοιράστε τα πορτοκάλια σε 4 μπολ σερβιρίσματος και περιχύστε τα με το ζεστό σιρόπι μελιού. Πασπαλίστε με φουντούκια και σερβίρετε αν θέλετε με παγωτό.
queen
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου