Συστατικά
- 1 κουτί σαβουαγιάρ περίπου 25-30 κομμάτια
- 2 κουτιά ζελέ φράουλας
- 1 κούπα γάλα εβαπορέ κρύο
- Μισή κούπα ζάχαρη άχνη (προαιρ.)ανάλογα πόσο ξινές είναι οι φράουλες
- Μισό κιλό φράουλες φρέσκιες πολτοποιημένες στο μούλτι
- Φράουλες για στόλισμα σε φετάκια
- σάλτσα φράουλας
- Λίγη σαντιγί
- Γάλα με κονιάκ ή ελαφρύ σιρόπι για να βραχούν τα μπισκότα που είναι στον πάτο.
Οδηγίες
Σε κατσαρόλα βράζω 2,5 κούπες νερό και μόλις βράσει, κατεβάζω από τη φωτιά και διαλύω το ζελέ.
Μέσα στο ζελέ ανακατεύω τον φραουλένιο πουρέ και βάζω στο ψυγείο μέχρι να μισοπήξειπερίπου 30 λεπτά.
Χτυπώ στο μίξερ το κρύο εβαπορέ και προσθέτω και τη ζάχαρη αν χρειάζεται περίπου 3 λεπτά να αφρατέψει και να πήξει.
Ρίχνω μέσα στο γάλα και το ζελέ και συνεχίζω το χτύπημα 1 – 2 λεπτά ακόμα.
Βρέχω τα σαβουαγιάρ που θα βάλω στον πάτο της φόρμας Νο 26 με κούμπωμα.
Στα πλάγια βάζω όρθια τα σαβουαγιάρ άβρεχτα.
Ρίχνω στη φόρμα το μείγμα γάλακτος φράουλας με προσοχή και μετά στο ψυγείο αρκετές ώρες να πήξει καλά.
Τα φετάκια φράουλας που έχω κρατήσει, τα ραντίζω με σάλτσα φράουλας και τα βάζω να στραγγίσουν σε σουρωτήρι.
Στη συνέχεια στρώνω την επιφάνεια με τα φετάκια φράουλας και στολίζω με σαντιγί…και φαντασία!
Πριν τη βγάλουμε από τη φόρμα, περνάμε από τα τοιχώματα περιμετρικά με το μαχαίρι για να ξεκολλήσει η σαρλότ μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου