ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ ΠΟΛΥ, ΤΟΛΗ;

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ ΠΟΛΥ, ΤΟΛΗ;

Ακόμα και αν δεν τον έχεις ζήσει εσύ η ίδια- που σιγά που δεν τον έχεις ζήσει αλλά λέμε τώρα- σίγουρα έχεις παρακολουθήσει τον παρακάτω διάλογο: 
ΑΥΤΗ: «Θέλω να μιλήσουμε».
ΑΥΤΟΣ: « Ωχ!».
Και σε πληροφορώ ότι αυτό το «ωχ» είναι η καλύτερη δυνατή απάντηση γιατί σημαίνει ότι έστω και με τα χίλια ζόρια θα καταφέρεις να την κάνεις τελικά μαζί του τη συζήτηση που θες, γιατί η χειρότερη απάντηση που μπορείς να ακούσεις είναι «πάλι;»!Αυτό σημαίνει και ότι δεν πρόκειται να συζητήσετε και ότι κάτι θέλει να σου ο καλός σου τόσο ως προς την πολυλογία σου όσο και ως προς την εξάντληση της υπομονής του μαζί σου !
Η αλήθεια είναι ότι οι άντρες μιλάνε πολύ λιγότερο από εμάς και αυτό μάλιστα είναι ένα χαρακτηριστικό στο οποίο εντοπίζεις αυτή τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα ακόμα και όταν οι εκπρόσωποι του καθενός βρίσκονται ακόμα σε πολύ νεαρές ηλικίες. Και για να μην λες ότι σου λέω πάλι τα δικά μου (γιατί σε έχω καταλάβει τι αμφισβητίας είσαι μη νομίζεις ) θα καλέσω αμέσως τη φίλη επιστήμη που την εκτιμάς και δεν της φέρνεις ποτέ αντίρρηση να βάλει πλάτη και να μου σταθεί !
Οι ειδικοί, λοιπόν, υποστηρίζουν μετά από σειρά ερευνών ότι ανεξαρτήτως πολιτισμικών, πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών διαφοροποιήσεων οι γυναίκες έχουν πάντα αισθητά περισσότερο από τους άντρες την τάση να είναι πιο εκφραστικές και πιο «ανοιχτές» στην επικοινωνία τους και να θέλουν να μιλήσουν για αυτό που τις απασχολεί, ανεξάρτητα αν αυτό τις αφορά άμεσα ή έμμεσα ή και καθόλου. 
Για του λόγου το αληθές σου λέω ότι στο πανεπιστήμιο του Μιζούρι έγινε όχι μία, αλλά (!) τρεις διαδοχικές έρευνες πάνω στο θέμα. Μελετώντας δείγμα στο οποίο συμμετείχαν 2.000 παιδιά, έφηβοι και ενήλικες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα αγόρια δεν εκφράζονται όχι γιατί ντρέπονται ή διστάζουν, αλλά γιατί δεν βρίσκουν χρησιμότητα στο να μοιραστούν τις σκέψεις και τα αισθήματα τους με άλλους. Άκου δεν το βρίσκουν χρήσιμο! Μας το είπανε και αυτό… Τέλος πάντων, τα κορίτσια, αντιθέτως, είναι πολύ πρόθυμα να λυσσάνε σε συζητήσεις που κρατάνε 100 ώρες γιατί πιστεύουν βαθιά μέσα τους ότι αυτό θα τις βοηθήσει να νιώσουν καλύτερα.
Στην ενήλικη ζωή πια και ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με τη σχέση ενός ζευγαριού, τα πράγματα είναι κάπως σκούρα: συνήθως οι γυναίκες πιέζουν τους συντρόφους τους να εκφραστούν και να τους μιλήσουν προκειμένου να τους κάνουν να νιώσουν καλύτερα, ενώ εκείνοι αρνούνται πιστεύοντας ότι έτσι απλώς διογκώνεται μία κατάσταση και προτιμούν να ασχοληθούν ακόμα και με κάτι άλλο εντελώς άσχετο ώστε να ξεφύγει το μυαλό τους, να χαλαρώσουν και να μειωθεί η ένταση. 
Το πρόβλημα, σύμφωνα με την επικεφαλής της μελέτης δρ Ρόουζ, εμφανίζεται όταν αυτός ο διαφορετικός τρόπος επίλυσης των προβλημάτων στις σχέσεις τους και η εσωστρέφεια των αντρών ερμηνεύονται από τις γυναίκες, κατά κανόνα, ως ένδειξη αδιαφορίας ή άρνησης της μεταξύ τους εγγύτητας και οικειότητας. Και όσο αισθάνονται έτσι αρνητικά για τη στάση του συντρόφου τους καταλήγουν είτε να τον πιέζουν ασταμάτητα ή να γίνονται ξαφνικά εντελώς απόμακρες και ψυχρές απέναντι του. Μάλιστα στην ίδια μελέτη διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες αυτές, που αναλώνονται διαρκώς στις αρνητικές σκέψεις τους, είναι περισσότερο επιρρεπείς στο να εμφανίσουν άγχος ή κατάθλιψη από ότι οι άντρες και τα συμπτώματα αυτά προκαλούνται κυρίως από θέματα που οι ίδιες αισθάνονται ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν.
Το σημαντικό βεβαίως, φίλη μου, είναι να βρεθεί και σε αυτή την περίπτωση το μέτρο ! Πρέπει δηλαδή να ηρεμήσουμε όλοι και τα αγόρια να σταματήσουν να κάνουν τους μουγκοθόδωρους για όλα όσα τους ανησυχούν και τους απασχολούν και εμείς να σταματήσουμε να τρώμε γλιστρίδα και να μιλάμε ασταμάτητα σαν να μην υπάρχει αύριο ακόμα και για το πιο χαζό θέμα.
Εγώ αυτό που θέλω να σου ξεκαθαρίσω γιατί το βλέπω πολύ συχνά σε ζευγάρια είναι ότι το δικό σου « μίλα» απέναντι του μπορεί να είναι το ίδιο πιεστικό, επιθετικό και σκληρό με ένα δικό του «σκάσε». Καθόλου ωραίο…
Και στην τελική να σου πω και το άλλο; Θα στο πω !Καλά εμένα και τον επιστήμονα να μας έχεις εντελώς χεσμένους και να μην μας ακούς καθόλου, τον Τόλη το Βοσκόπουλο γιατί τον αγνοείς έτσι χοντρά; Στο είπε, δεν στο είπε ο άνθρωπος; 
« Οι άντρες δεν μιλούν πολύ 
στο νου σου να το γράψεις
και όσο για την αγάπη τους 
τη δείχνουνε με πράξεις»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου