Το λάδι τρούφας αντικαθιστά τις τρούφες
Το λάδι τρούφας τις περισσότερες φορές γίνεται με άρωμα τρούφας το οποίο προστίθεται στο ελαιόλαδο. Το άρωμα τρούφας είναι ένα χημικό συστατικό και δεν είναι σε καμία περίπτωση υποκατάστατο της πραγματικής τρούφας. Κι αν πιστεύετε ότι ένα ολόκληρο μπουκάλι με τέτοιο λάδι μπορεί να συγκριθεί ακόμα και με μια φλούδα από πραγματική τρούφα, ίσως αναθεωρήσετε, όταν τη δοκιμάσετε. Δεν είναι άλλωστε και τυχαία η διαφορά στην τιμή των δύο αυτών προϊόντων.
Δεν πρέπει να τρώμε ΠΟΤΕ ψάρι με τυρί
Ευρέως διαδεδομένος είναι ο μύθος περί συνδυασμού ψαριού και θαλασσινών με τυρί και τη δηλητηρίαση ή το αλλεργικό σοκ που μπορεί αυτός να προκαλέσει. Στην πραγματικότητα δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ιατρικές μελέτες το έχουν αποδείξει, αλλά κάποιοι συνεχίζουν να αποφεύγουν αυτόν τον συνδυασμό. Κι ας σημειώσουμε, ότι αν συνεχίσετε να αποφεύγετε να τρώτε ψάρι με τυρί τότε μάλλον δεν θα γευθείτε ποτέ στη ζωή σας την υπέροχη γεύση εξαιρετικών συνδυασμών όπως ο σολομός με το κατσικίσιο τυρί, μύδια με σος φέτας, γαρίδες σαγανάκι με μπόλικη φέτα, πίτα με ψάρι και κίτρινο τυρί και πολλά ακόμα…
Το κόκκινο κρασί δεν καταναλώνεται ΠΟΤΕ κρύο
Μεγάλο λάθος. Πρόσφατα μάλιστα παρουσιάσαμε και τις 5 ποικιλίες που είναι προτιμότερο να τις καταναλώνετε κρύες (μπορείτε να τις δείτε εδώ ). Το Lambrusco για παράδειγμα είναι ένα κρασί που είναι καλύτερο να πίνεται κρύο γιατί έτσι αναδεικνύονται καλύτερα τα αρώματα και η γεύση του. Το ίδιο ισχύει και για το pinot noir που είναι εξαιρετικό όταν πίνεται δροσερό.
Το γάλα σόγιας ή καρύδας είναι το υποκατάστατο του αγελαδινού
Σε καμία περίπτωση το γάλα σόγιας ή καρύδας δεν μπορεί να αντικαταστήσει το κλασικό αγελαδινό γάλα. Υπάρχουν επίσης, εκείνοι που για πολλούς λόγους δε μπορούν να πιουν αγελαδινό γάλα, αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε, το γάλα σόγιας ή καρύδας δε είναι υποκατάστατο του αγελαδινού. Είναι απλά μια εναλλακτική σε αυτό…
Η κινόα ταιριάζει με όλα
Η κινόα έχει κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της ως ανερχόμενο συστατικό στις κουζίνες του κόσμου. Είναι ένα συστατικό πλούσιο σε πρωτεΐνες, που αρχίζει να χρησιμοποιείται ευρύτατα. Έχει σχετικά ουδέτερη γεύση και ταιριάζει σε αρκετά φαγητά, όπως π.χ. το ρύζι ή τα μακαρόνια, αλλά δεν είναι ανάγκη να τη βρίσκουμε παντού, επειδή ακούσαμε ότι είναι η νέα υπερτροφή. Δεν χρειάζεται να την βάζουμε σε μίγματα δημητριακών, στο ψωμί, σε κάθε σαλάτα ή όπου αλλού…
Το αβοκάντο δε μαυρίζει αν κρατήσουμε το κουκούτσι του
Πρόκειται για μια αρκετά διαδεδομένη θεωρία που κατά έναν περίεργο τρόπο έχει αποκτήσει πολλούς υποστηρικτές. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να βρω καμία λογική στο γιατί το κουκούτσι του αβοκάντο, δίπλα από τον πολτό του ή από το γουακαμόλε που φτιάξατε, μπορεί να αποτρέψει το μαύρισμα του αβοκάντο. Καλύτερα σκεπάστε καλά με μια διάφανη μεμβράνη το κομμένο αβοκάντο σας ή το γουακαμόλε και πετάξτε το κουκούτσι στα σκουπίδια…
Το ψωμί χωρίς γλουτένη είναι το ίδιο με το απλό
Ισχύει ότι αρκετοί άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη έχουν πραγματική ανάγκη να τρώνε ψωμί χωρίς γλουτένη καθώς έχουν προβλήματα δυσανεξίας και είναι πολύ καλό το ότι υπάρχει αυτό το είδος ψωμιού προς κατανάλωση. Τώρα, όσον αφορά στους υπόλοιπους, ας αρκεστούμε στο απλό ψωμί που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Το ψωμί ΕΙΝΑΙ γλουτένη. Για αυτό άλλωστε έχει τόσο ωραία γεύση, έχει τέτοια αφράτη και αέρινη υφή και δε διαλύεται σε 100 κομμάτια μόλις το αγγίξετε. Το ψωμί χωρίς γλουτένη είναι για εκείνους που έχουν πρόβλημα με την γλουτένη και δεν έχει να κάνει με την υγεία όλων των υπολοίπων και σε καμία περίπτωση δεν είναι το ίδιο στη γεύση και την υφή με ένα κλασικό ψωμί.
Σε όλους αρέσουν τα cake pops
Είναι μόδα των τελευταίων χρόνων, έρχεται από το εξωτερικό, την αγαπούν τα παιδιά και είναι η τέλεια λύση για τα παιδικά πάρτι. Αλλά ας μην είμαστε και υπερβολικοί: σίγουρα υπάρχουν αρκετοί ανάμεσά μας που δεν τρελαίνονται με την ιδέα του πατικωμένου κέικ-πουρέ, που έγινε μπαλάκι, καρφώθηκε πάνω σε ένα ξυλάκι και βουτήχτηκε σε πολύχρωμο γλάσο. Ή αν μη τι άλλο, δεν τρελαίνονται τόσο όσο για ένα κομμάτι λαχταριστό αφράτο κέικ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου