Υλικά
6 φέτες ψωμί
1 κούπα γάλα
3 αυγά
1/4 κούπας βούτυρο
1 κούπα γάλα
3 αυγά
1/4 κούπας βούτυρο
1/8 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2/3 κούπας ζάχαρη
1 βανίλια
1/8 κουταλάκι αλάτι
10 φράουλες κομμένες στη μέση
15 σμέουρα καθαρισμένα (προαιρετικά) ή μια μπανάνα κομμένη σε φέτες
Εκτέλεση
Απλώνουμε το βούτυρο σε ένα ταψί και στη συνέχεια ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια
Ρίχνουμε τα αυγά και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.
Στη συνέχεια βουτάμε τις φέτες ψωμιού μέσα στο μείγμα, τις μουσκεύουμε και τις τοποθετούμε στο ταψί τη μία δίπλα στην άλλη. Τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα και τις αφήνουμε 5 λεπτά πριν τις βάλουμε στο φούρνο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για ένα τέταρτο ώσπου να φουσκώσουν στο κέντρο. Στη συνέχεια αφήνουμε τα γαλλικά τοστ να κρυώσουν λίγο και καθαρίζουμε τα φρούτα, τα κοτσάνια από τις φράουλες, πλένουμε τα σμέουρα ή καθαρίζουμε τις μπανάνες. Στη συνέχεια παίρνουμε τα γαλλικά τοστ και τα κόβουμε σε κυβάκια. Κόβουμε τα φρούτα μας σε κομματάκια και τα βάζουμε εναλλάξ σε ξυλάκια για σουβλάκι.
Ρίχνουμε τα αυγά και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.
Στη συνέχεια βουτάμε τις φέτες ψωμιού μέσα στο μείγμα, τις μουσκεύουμε και τις τοποθετούμε στο ταψί τη μία δίπλα στην άλλη. Τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα και τις αφήνουμε 5 λεπτά πριν τις βάλουμε στο φούρνο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για ένα τέταρτο ώσπου να φουσκώσουν στο κέντρο. Στη συνέχεια αφήνουμε τα γαλλικά τοστ να κρυώσουν λίγο και καθαρίζουμε τα φρούτα, τα κοτσάνια από τις φράουλες, πλένουμε τα σμέουρα ή καθαρίζουμε τις μπανάνες. Στη συνέχεια παίρνουμε τα γαλλικά τοστ και τα κόβουμε σε κυβάκια. Κόβουμε τα φρούτα μας σε κομματάκια και τα βάζουμε εναλλάξ σε ξυλάκια για σουβλάκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου