Υλικά
Για 4-6 άτομα
420 γραμμάρια λευκό κρασί Σαρντονέ ή αφρώδες οίνος ή σαμπάνια
1 κουταλιά ζάχαρη
3 φάκελοι σκόνη ζελατίνης
Λευκή ζάχαρη
420 γραμμάρια λευκό κρασί Σαρντονέ ή αφρώδες οίνος ή σαμπάνια
1 κουταλιά ζάχαρη
3 φάκελοι σκόνη ζελατίνης
Λευκή ζάχαρη
Εκτέλεση
Τοποθετήστε τα 280 γραμμάρια από το κρασί και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια πασπαλίζουμε ζελατίνη στην κορυφή.
Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει η ζελατίνη για περίπου 2 λεπτά.
Ρίξτε το στη κατσαρόλα και ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί εντελώς, περίπου 2-3 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί στη κατσαρόλα, ανακατεύετε μια γύρα ακόμα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί ή πυρέξ και βάζετε στη κατάψυξη για τουλάχιστον μία ώρα.
Στη συνέχεια κόβετε το ζελέ σε κύβους και σερβίρετε πασπαλίζοντας λίγη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει η ζελατίνη για περίπου 2 λεπτά.
Ρίξτε το στη κατσαρόλα και ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί εντελώς, περίπου 2-3 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί στη κατσαρόλα, ανακατεύετε μια γύρα ακόμα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί ή πυρέξ και βάζετε στη κατάψυξη για τουλάχιστον μία ώρα.
Στη συνέχεια κόβετε το ζελέ σε κύβους και σερβίρετε πασπαλίζοντας λίγη ζάχαρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου