ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Καραβίδες µε σάλτσα ούζου

Καραβίδες µε σάλτσα ούζου
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)
800 γρ. φρέσκες καραβίδες
50 ml έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Για τη σάλτσα
50 ml ούζο
80 ml χυµός λεµονιού
2 φρέσκα κρεµµυδάκια, ψιλοκοµµένα
ξύσµα από 2 λεµόνια, ακέρωτα
2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκοµµένο
300 ml έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουµε τις καραβίδες και µε ένα µαχαίρι κάνουµε µία τοµή, κατά µήκος, από το κεφάλι έως και την ουρά, ώστε να αποκαλυφθεί η σάρκα τους. Τις τοποθετούµε σε ένα ταψί. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C. Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουµε την εµφανή σάρκα µε ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουµε.
Τις ψήνουµε για περίπου 10-15 λεπτά, µέχρι να µαγειρευτεί το ψαχνό τους. Προσέχουµε να µην τις παραψήσουµε, για να µη σκληρύνουν.
Σε ένα µπολ βάζουµε όλα τα υλικά της σάλτσας, εκτός από το αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο, το οποίο προσθέτουµε σταδιακά. Χτυπάµε τα υλικά µε το σύρµα έως ότου δέσουν σε σάλτσα και αλατοπιπερώνουµε. Περιχύνουµε µε τη σάλτσα τις καραβίδες και σερβίρουµε.
TIP
Συνοδεύστε τις καραβίδες με μια σαλάτα με φινόκιο, κάππαρη, ντοματίνια και φρέσκο κρεμμυδάκι. Μην ξεχάσετε το ελαιόλαδο και λίγο θυμάρι.
                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου