ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Παράδοξες και … ντεκαφεϊνέ προτάσεις για να τονώσουμε την ενέργειά μας




Σίγουρα ο ζεστός, λαχταριστός καφές δεν είναι μόνο μία πρωινή απόλαυση αλλά και ένας μικρός εθισμός. Παραδεχτείτε, ότι όλοι έχουμε πει τη φράση «Δεν πρόλαβα να πιω καφέ και δε μπορώ να ανοίξω τα μάτια μου».


Ο καφές μας ξυπνά. Σωστό και αντίρρηση καμία. Αλλά σκεφτείτε ότι βρίσκεστε σε ένα έρημο νησί ναυαγοί και έχετε ξεμείνει από καφέ (ομολογώ, ότι αυτό δε θα ήταν η μόνη μου έννοια, άλλα λίγο δράμα πάντα συγκινεί). Τι κάνετε;
…Ψάχνετε για τσίχλα
Στην περίπτωση λοιπόν, που από το ναυάγιο διασωθήκατε εσείς και ένα πακετάκι τσίχλες, είστε τυχεροί. Γιατί η μικροσκοπική αυτή «στοματική αμαρτία» δεν προσφέρει μόνο καθαρή αναπνοή, αλλά αυξάνει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο, τονώνει το νευρικό σύστημα, το οποίο με τη σειρά του αυξάνει την εγρήγορση. Και αυτά τα λέω με ντοκουμέντα καθώς τα αποκάλυψε βρετανική έρευνα του 2012.

…για δημητριακά ολικής αλέσεως
Στην περίπτωση που ούτε τσίχλα καταφέρατε να βρείτε, δείτε στις …αποσκευές σας αν έχετε δημητριακά ολικής αλέσεως. Εάν η λαχτάρα σας, πραγματοποιηθεί τότε είστε τυχεροί μέσα στην ατυχία σας. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως θα σας δώσουν πραγματική ενέργεια. Προσοχή όμως μη το παρακάνετε, γιατί τα δημητριακά αυτά ενεργοποιούν ένα κύμα σεροτονίνης, που σύντομα θα προκαλέσουν υπνηλία.


…για φως

Υπάρχει λόγος που το σκοτάδι και η ώρα του ύπνου είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Το φως ξυπνά τον εγκέφαλο. Και μάλιστα υπάρχουν και διαφορές στο χρώμα του φωτός. Το κόκκινο για παράδειγμα προκαλεί έναν εκνευρισμό και ενδεχομένως να σας κάνει οξύθυμους, με μία νευρική εγρήγορση ενώ με το μπλε, το ξύπνημα έρχεται πιο ομαλό. Ακούστε τους ειδικούς και τοποθετήστε μπλε φως στο γραφείο για πνευματική εγρήγορση και κόκκινο στην κρεβατοκάμαρα για σεξουαλική ενέργεια.
Ή τρίψτε τα αυτιά σας
Ακούγεται παράδοξο, αλλά αν δε μπορείτε με τίποτα να τονώσετε την ενέργειά σας, ασκείστε πίεση προς το εξωτερικό χείλος του αυτιού σας. Αυτή η κίνηση μπορεί αν σας αναζωογονήσει. Το μυστικό βρίσκεται καλά κρυμμένο στα βάθη των ενεργειακών μονοπατιών του ανθρωπίνου σώματος. Έτσι όταν τρίβετε τα αυτιά σας ενεργοποιείται τον οργανισμό. Τσιμπήστε το άκρο κάθε αυτιού πιέζοντας με το τμήμα μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη και τρίψτε πάνω-κάτω για 10 έως 30 δευτερόλεπτα.


Τούτ’ η γης που την πατούμε

Κι όμως, τα παράδοξα συνεχίζονται. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι ασκήσεις και οι εργασίες τονώνουν τον οργανισμό, αλλά πριν ξεκινήστε να φυτεύετε, θυμηθείτε ότι το σκάψιμο είναι ιδιαίτερα αναζωογονητικό.
Και ο λόγος είναι επιστημονικός: Η επαφή του δέρματος με το έδαφος μπορεί να καταπολεμήσει το οξειδωτικό στρες στο σώμα, το οποίο με τη σειρά του, δίνει ενέργεια στον οργανισμό.  Κάτι σαν τη γείωση και τα ηλεκτρικά καλώδια δηλαδή. Τα θετικά ηλεκτρόνια ρέουν από το σώμα και το αρνητικό φορτίο ρέει από τη γη.
Τέρμα τα ντεσιμπέλ
Σας έχει τύχει να οδηγείτε και να παίζει το αγαπημένο σας τραγούδι στο cd; Εκείνη ακριβώς τη στιγμή δηλαδή, που πατάτε λίγο περισσότερο το γκάζι πάνω στον ενθουσιασμό σας. Άρα, αυτό σημαίνει ότι η αγαπημένη σας μπάντα όχι μόνο μπορεί να σας προσφέρει …ακουστική ευχαρίστηση, αλλά και σωματική ανάταση. 

Και αυτό το επιβεβαιώνουν μάλιστα και ερευνητές από το Λονδίνο, που πηγαίνοντας την παράδοξη ιδέα ένα βήμα πιο πέρα, επιμένουν ότι αν τραγουδήσετε σόλο, θα γευτείτε την εμπειρία της αυξημένης ενεργειακής διέγερσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου