ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Στα άδυτα του περίφημου νεοϋρκέζικου κλαμπ «Area»

Στα άδυτα του περίφημου νεοϋρκέζικου κλαμπ «Area»



Για να εισέλθεις στην επικράτεια του απόλυτα exclusive κλαμπ του Μανχάταν και να συναναστραφείς τη Μαντόνα, τον Άντι Γουόρχολ και να κολυμπήσεις στη σούπα με τα γράμματα(!), έπρεπε να περιμένεις πολύ. 

Κι αυτό γιατί το «Area» ήταν για ένα διάστημα -αν και σύντομο- ένα από τα πλέον ξακουστά κέντρα διασκέδασης της Νέας Υόρκης, που άλλαζε μάλιστα συνεχώς τον διάκοσμό του κάνοντας τα celebrities να συνωστίζονται για να συγχρωτιστούν με τα μέλη της υψηλής κοινωνίας. 

Η προσφάτως γνωστή Μαντόνα κατέβαινε ως το «Area» σχεδόν κάθε βράδυ για να απολαύσει την παρέα του Άντι Γουόρχολ, του Στινγκ και της Γκρέισι Τζόουνς, ενώ ακόμα και ο Τζον Κένεντι Τζούνιορ έπρεπε να στηθεί στην ουρά για να του επιτρέψουν οι πορτιέρηδες να εισέλθει στα άδυτα του νάιτκλαμπ. 


Κάθε έξι βδομάδες από τη στιγμή που άνοιξε τις πύλες του το 1983, οι ιδιοκτήτες του -τέσσερις φίλοι από την Καλιφόρνια (Eric Goode, Shawn Hausman, Darius Azari και Christopher Azari)- άλλαζαν διαρκώς το ντεκόρ του «Area»: από ζωντανούς καρχαρίες που κολυμπούσαν μέσα σε δεξαμενή πάνω στην πίστα μέχρι και διακοσμημένη είσοδο σαν εξοχική κατοικία, η δημιουργική ομάδα του κλαμπ έκανε τα πάντα για να το κρατά συνεχώς φρέσκο. 


Και βέβαια ήταν και οι παραστάσεις του, με τους performance artists να καλύπτονται με μπογιά και φαγητά ή να περιβάλλονται από φωτιά δεμένοι σε παλούκια, καθώς εξερευνούσαν εικαστικά θέματα όπως η θρησκεία, το σεξ, η φυσική ιστορία και η μόδα φυσικά. 


Όταν, για παράδειγμα, η θεματική ήταν το φαγητό, η εσωτερική πισίνα γέμιζε με σούπα στην οποία κολυμπούσαν γράμματα του αλφαβήτου ή ηθοποιοί που κράδαιναν αλυσοπρίονα κατακρεουργούσαν ανθρώπινα ομοιώματα σε μια λίμνη αίματος και σπλατεριάς! 


Οι προσκλήσεις μάλιστα που έστελνε το κλαμπ στους λίγους και εκλεκτούς περιλάμβαναν αυγά στρουθοκαμήλου, τα οποία έπρεπε να σπάσουν οι θαμώνες για να μάθουν περισσότερες πληροφορίες, ενώ ακόμα και προσκλήσεις τυπωμένες σε φέτες τυριού κυκλοφόρησαν οι δαιμόνιοι ιδιοκτήτες. 


Τα πλήθη που συνωστίζονταν έξω από τον χώρο του «Area» παρακαλούσαν στα γόνατα τους πορτιέρηδες να τους επιτρέψουν την είσοδο στον «άλλο» κόσμο, εκεί όπου μουσικοί, ηθοποιοί και άλλες διασημότητες συγχρωτίζονταν με τραπεζίτες και μέλη της άρχουσας τάξης. 


Στα τέσσερα χρόνια που λειτούργησε το κλαμπ, κατάφερε να μετατραπεί στο πλέον περίφημο νυχτερινό κέντρο του Μανχάταν της δεκαετίας του '80, στον απόλυτο χώρο δηλαδή όπου πραγματώνονταν οι δημιουργικές φαντασιώσεις ιδιοκτητών και κοινού. 


«Ήταν μια εντελώς διαφορετική εμπειρία κάθε φορά. Ποτέ δεν ήξερες τι να περιμένεις. Ήταν μια ασύγκριτα δημιουργική στιγμή», συνήθιζε να λέει ο Κάλβιν Κλάιν για το κλαμπ. 


Άλλοι γνωστοί καθημερινοί θαμώνες ήταν ο Στινγκ, ο Ματ Ντίλον αλλά και το μοντέλο της Vogue, Grace Coddington. 


Και βέβαια η Μαντόνα, που μετρούσε τις πρώτες μέρες της στη δόξα και τη φήμη, ήταν συχνή πελάτισσα του εξωφρενικού κλαμπ που έμεινε μνημειώδες στη Νέα Υόρκη, παρά το σύντομο του βίου του...
















newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου