ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Όταν ο Τάκης Συνετόπουλος... άλλαξε «ερυθρόλευκα» (pics)

«Έφυγε» ο Συνετόπουλος...

Ήταν τις πρώτες μέρες του Ιουλίου του 1970, όταν ο Ολυμπιακός κατάφερνε να εξασφαλίσει από τον Ολυμπιακό Βόλου την μεταγραφή του Τάκη Συνετόπουλου, τον οποίο είχε διεκδικήσει και ο Παναθηναϊκός. Μια μεταγραφή, για την οποία υπήρχαν αντιδράσεις από τους Βολιώτες οπαδούς. Ο διεθνής αμυντικός, που έφυγε απο τη ζωή σήμερα το πρωί, έμεινε στους «ερυθρόλευκους» μέχρι το 1978, όταν και επέστρεψε στον Ολυμπιακό του Βόλου για να κλείσει την καριέρα του.
                                          
Στην «Αθλητική Ηχώ» της Τετάρτης, 1 Ιουλίου του 1970, διαβάζουμε στο πρωτοσέλιδο: «Ο Ολυμπιακός κερδίζει Κελεσίδη και Συνετόπουλο». Και συνεχίζει το ρεπορτάζ: «Μετά την απόκτησιν του "άσσου" Παμπουλή οι "Ερυθρόλευκοι" εξασφαλίζουν άλλους τρεις παίκτας. Συγκεκριμένως πληροφορούμαστε ότι πρέπει πλέον να θεωρηθή σαν γεγονός η μεταγραφή του Τάκη Συνετόπουλου. Επίσης ο Ολυμπιακός αποκτά και τον διεθνή γκολκίπερ του Πανσερραϊκού Κελεσίδην. Τέλος μεγάλες προσπάθειες γίνονται και για τον περίφημον σέντερ-μπακ της Ν. Σαλαμίνος Κουρέαν». Την Κυριακή 5 Ιουλίου, η ιστορική εφημερίδα βγαίνει αναγράφοντας στο πρωτοσέλιδό της: «Ο Συνετόπουλος δίνεται σήμερα στον Ολυμπιακό. Συνεκλήθη σύσκεψι στο Βόλο λίγο προ του μεσονυκτίου. Παρ' ότι οι φίλαθλοι της πόλεως δεν επιθυμούν μετακίνηση του διεθνούς άσσου, εν τούτοις η Διοίκησης είναι αποφασισμένη να τον δώση».
                                           
Ο ανταποκριτής του Βόλου αναφέρει στο ρεπορτάζ του: «Αφίχθη χθες εις την πόλιν μας ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Πειραιώς, κ. Ευτύχιος Γκούμας, συνοδευόμενος και από άλλων "Ερυθρόλευκων" παραγόντων, τυπικώς μεν για να παρακολουθήσει τον νυχτερινό αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, αλλά ουσιαστικώς προκειμένου να διαπραγματευτή προσωπικώς την μεταγραφή του Τάκη Συνετόπουλου». Στη σύσκεψη που ακολούθησε βρέθηκαν 20 μέλη του Ολυμπιακού Βόλου με επικεφαλής τον Δήμαρχο και «παρ' ότι η πλειοψηφία των φιλάθλων του Βόλου αντιτίθεται εις την μεταγραφήν», η μετακίνησή του έδειχνε να έχει πάρει το δρόμο της! Στο φύλο της Δευτέρας, η απόφαση παρουσιάζεται ως ειλημμένη, ενώ υπάρχει και σχετική δήλωση του Γκούμα. Την Τρίτη,  ο κόσμος πληροφορείται ότι το θέμα τελειώνει και «μεταξύ των ανταλλαγμάτων που εζήτησε ο Βόλος είναι η απόκτησις -τη μεσολαβήσει του Ολυμπιακού- των άσσων Κουκλάκω (Νίκης), Παγκαρλιώτη (Λαρίσης, Κρομμύδα (Καρδίτσης). Ουδένα ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού εζήτησε ο Βόλος!». 
                                        
Την Πέμπτη, 9 Ιουλίου, ο Συνετόπουλος πηγαίνει στην Αθήνα και συμφωνεί σε όλα με τον Ολυμπιακό. Ωστόσο «αγκάθι» αποτελούσαν η Νίκη, καθώς δεν ήθελε με τίποτα να δώσει τον Κουκλάκη στον αντίπαλό της! «Δεν δίδω ούτε γάτα στον Ολυμπιακό Βόλου», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρός της, αλλά και η Λάρισα με την Καρδίτσα! Εν τέλει, τα προβλήματα ξεπερνιόνται και την Παρασκευή μαθαίνουμε ότι: «Ενεκρίθη η μεταγραφή από τον κ. Κ. Ασλανίδη. Ο Συνετόπουλος στον Ολυμπιακό. Πανηγυρίζει ο ερυθρόλευκος κόσμος. Ο διεθνής άσσος εχειρουργήθει χθες αλλά θα μετάσχη της εναρκτήριου προπονήσεως του Ολυμπιακού για τη Νέα Σαιζόν που θα πραγματοποιηθή την προσεχή Τετάρτη». Την περίοδο εκείνη, ο πανίσχυρος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού της Χούντας, Κωνσταντίνος Ασλανίδης, έπρεπε να δώσει  τη συγκατάθεσή του. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα πρώτα χρόνια της επταετίας είχε απαγορεύσει τις μεταγραφές για ένα διάστημα.
    Όταν ο Συνετόπουλος... άλλαξε «ερυθρόλευκα» (pics)
Ο Συνετόπουλος είχε αποτελέσει το μήλον της έριδος ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό την προηγούμενη χρονιά, αλλά όπως μας πληροφορεί η «ΗΧΩ»: «Η περσινή διαμάχη Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού έληξε χωρίς αποτέλεσμα για τους δύο πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου μας και ο Συνετόπουλος παρέμεινε». Τελικά, το είχε η μοίρα του όλη η καριέρα του να σημαδευτεί από τον Ολυμπιακό. Τόσο του Βόλου, όσο και του Πειραιά...
*Ευχαριστούμε το Αρχείο Τύπου Εφημερίδων και Περιοδικών για τη διάθεση των εφημερίδων.
gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου