ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

GOAL, GOAL, GOAL

GOAL, GOAL, GOAL (vids)
Χορταστικό Τσάμπιονς Λιγκ με τα 36 γκολ να αποτελούν τη 2η κορυφαία επίδοση σε μία ημέρα. Πέρασαν Παρί, Ρεάλ, Γιουνάιτεντ. Τελικός για Γιούβε στην Πόλη.
Καταπληκτικό βράδυ. Από εκείνα που σου θυμίζουν γιατί ξεχνάς γυναίκες, παιδιά, υποχρεώσεις. Γκολ, γκολ και ξανά γκολ. Να μην προλαβαίνεις να μετράς. Εντάξει, στο φινάλε τα βγάζεις σωστά. Είναι 36. Τέτοιο νούμερο που έχει συμβεί ακόμα μία φορά στην ιστορία του θεσμού. Ισοφαρίστηκε η δεύτερη καλύτερη επίδοση σε μία αγωνιστική ημέρα και αυτό οφείλεται στο σούπερ επιθετικό γεγονός ότι και στα οκτώ γήπεδα, τα παιχνίδια έγιναν Over. Ευνοημένοι από τα αποτελέσματα πολλοί και διάφοροι. Σε πρώτη φάση οι σούπερ κερδισμένες ήταν οι τρεις (Παρί, Ρεάλ, Γιουνάιτεντ) που εξασφάλισαν την πρόκριση τους στην επόμενη φάση. Για τα υπόλοιπα διαβάστε αναλυτικά παρακάτω...
* Απόλυτο ρεκόρ παραμένουν τα 44 τέρματα (01/10/1997)!
2ος Ομιλος
Σούπερ ρεκόρ με 10 η Ρεάλ

Στο 26' ο Σέρχιο Ράμος έκανε το λάθος, ο Ουμούτ Μπουλούτ τον έβαλε πλάτη και ο Ισπανός τον τράβηξε, για να δεχτεί την κόκκινη κάρτα. Ηταν η 17η στην καριέρα του στη Ρεάλ και πιο γρήγορη του συλλόγου σε όλη την ευρωπαϊκή ιστορία του. Ακόμα και με παίκτη λιγότερο όμως οι Μαδριλένοι δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα να διαλύσουν ξανά (4-1) τη Γαλατάσαραϊ. Μάλιστα το πλέον φοβερό ήταν ότι παρά το αριθμητικό μειονέκτημα της ομάδας του, ο Αλβαρο Αρμπελόα βρισκόταν για κάποιον ανεξήγητο λόγο διαρκώς στην αντίπαλη περιοχή. Κάπως έτσι κατάφερε να βάλει ένα γκολ και να μοιράσει ακόμα ένα για πρώτη φορά σε όλη την καριέρα του.
Ο λογαριασμός για τους Μερένγκες άνοιξε με το γκολ φάουλ του Μπέιλ (37') που ήταν το παρθενικό του στη διοργάνωση, ενώ παράλληλα έγινε ο έβδομος της Ρεάλ που σκοράρει με αυτό τον τρόπο στο CL (Ρομπέρτο Κάρλος, Μπέκαμ, Φίγκο, Μιγιάτοβιτς, Κριστιάνο, Οζίλ). Η χαρά των γηπεδούχων κράτησε μόλις ένα λεπτό, καθώς μετά από ασίστ του Ντρογκμπά, ο Ουμούτ Μπουλούτ ισοφάρισε. Το γκολ του Μπέιλ οδήγησε και σε ένα τρομερό ρεκόρ των Μαδριλένων, οι οποίοι έγιναν οι μοναδικοί που σκοράρουν για 30ό διαδοχικό ματς και ξεπέρασαν το επίτευγμα της Μπαρτσελόνα (2009-'12)
Η Γαλατά φάνηκε πως θα είχε τις πιθανότητες της, μιας και πίεζε. Ωστόσο, στην επανάληψη είδε τον ουρανό να της πέφτει στο κεφάλι. Στο 51' ο Αρμπελόα από ασίστ του Ντι Μαρία και στο 63' με αντίστροφους ρόλους έγινε το 3-1. Στο 81' ο Ισκο ολοκλήρωσε με επιμονή και ατομική ενέργεια το καρέ και έφερε τη Ρεάλ σε ακόμα ένα ρεκόρ, καθώς έγινε η μοναδική ομάδα που παίζοντας με 10 παίκτες, έβαλε τέσσερα γκολ στην Ευρώπη. Το φινάλε βρήκε τη Βασίλισσα να πανηγυρίζει την πρόκριση και εάν βάλει ακόμα τρία γκολ στην Κοπεγχάγη, θα γίνει η μοναδική με 21 γκολ σε φάση ομίλων (σ.σ.: 20 έχουν βάλει η Γιουνάιτεντ το 1999 και η Μπαρτσελόνα το 2012).
Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Αρμπελόα, Μαρσέλο (73' Καρβαχάλ), Καζεμίρο (58' Τσάμπι Αλόνσο), Ιγιαραμέντι, Μπέιλ, Ισκο, Χεσέ (27' Νάτσο)
Γαλατάσαραϊ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ιστσαν, Γιοκχάν Ζαν, Νουνκό, Τσετζού, Εμπουέ, Μέλο, Σελτσούκ Ινάν, Αμραμπατ (66' Ριέρα), Μπρούμα (63' Σνάιντερ), Ουμούτ Μπουλούτ, Ντρογκμπά.
Με Βιντάλ για τους «16»

Η Γιουβέντους ήξερε ότι υπήρχε μόνο η νίκη ως αποτέλεσμα στον αγώνα με την Κοπεγχάγη ώστε να γίνει το φαβορί για την πρόκριση. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε είχε στο μισό γήπεδο τους Δανούς, απείλησε με Πογκμπά, Τέβες και τελικά άνοιξε το σκορ στο 29' με τη... βοήθεια του Γιάκομπσεν που έκανε χέρι, για να γίνει το 1-0 με το πέναλτι του Βιντάλ. Οι Μπιανκονέρι είχαν πλέον το ματς εκεί που ήθελαν και αν πετύχαιναν και δεύτερο γκολ στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου θα κλείδωναν το τρίποντο.  Θα μπορούσε να το κάνει ο Πογκμπά, με σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο πρώτο 20λεπτο, το ματς άναψε και σημειώθηκαν τρία γκολ! Το πρώτο ήταν για την Κοπεγχάγη, στο 56', με τον Μέλμπεργκ να εκμεταλλεύεται την ασυνεννοησία στην άμυνα της Γιούβε και με σουτ να κάνει το 1-1!
Ο Σουηδός αμυντικός, που δεν πανηγύρισε το γκολ καθώς στο παρελθόν αγωνίστηκε για μία σεζόν στους Τορινέζους, από ωραίος έγινε... μοιραίος για την ομάδα του άμεσα και συγκεκριμένα στο 61' καθώς ανέτρεψε τον Γιορέντε, με τον διαιτητή να δείχνει ξανά στη βούλα. Νέα εκτέλεση για τον Βιντάλ, νέο γκολ και η πρωταθλήτρια Ιταλίας ήταν ξανά μπροστά, με 2-1. Το παιχνίδι... τελείωσε δύο λεπτά μετά, στο 63', όταν ο Πογκμπά σέντραρε και ο Βιντάλ με πολύ ωραία κεφαλιά έκανε χατ-τρικ για το 3-1 μέσα σε αποθέωση καθώς έγινε ο πρώτος Χιλιανός που πετυχαίνει κάτι τέτοιο στο Champions League και παράλληλα ο πρώτος παίκτης της Γιουβέντους μετά τον Πίπο Ιντσάγκι τον Σεπτέμβριο του 2000! Με αυτή τη νίκη -και αφού η Ρεάλ έκανε το καθήκον της στη Μαδρίτη κόντρα στη Γαλατασαράι- οι Μπιανκονέρι πήγαν στο +2 από τους Τούρκους και θέλουν έστω την ισοπαλία στην Κωνσταντινούπολη για να προκριθούν στους «16».
Γιουβέντους (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Μπονούτσι, Κιελίνι, Κάσερες, Πίρλο, Βιντάλ (83' Ογκμπόνα), Παντοΐν (69' Μαρκίσιο), Ασαμόα, Πογκμπά, Τέβες  (81' Βούτσινιτς), Γιορέντε.
Κοπεγχάγη (Στάλε Σολμπάκεν): Βίλαντ, Μέλμπεργκ, Μπένγκτσον, Σίγκουρντσον, Γιάκομπσεν, Κλόντεμιρ, Μπολάνιος (60' Κρίστενσεν), Ντιλέινι, Γκίσλασον, Γιόργκενσεν, Τουτούχ (81' Πουριέ).
Αποτελέσματα
Ρεάλ Μαδρίτης-Γαλατασαράι 4-1

(37' Μπέιλ, 51' Αρμπελόα, 63' Ντι Μαρία, 81' Ισκο - 38' Ουμούτ Μπουλούτ)
Γιουβέντους-Κοπεγχάγη 3-1

(29' πεν., 60' πεν., 63' Βιδάλ - 56' Μέλμπεργκ)
Βαθμολογία

1. Ρεάλ Μαδρίτης 13 (18-5)
2. Γιουβέντους 6 (9-8)
3. Γαλατασαράι 4 (7-14)
4. Κοπεγχάγη 4 (4-11)


4ος Ομιλος
Δύσκολα για πρωτιά η Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι επιβλήθηκε πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 4-2 της Βικτόρια Πλζεν, για να πάει στο Μόναχο την τελευταία αγωνιστική και να διεκδικήσει το... θαύμα της πρωτιάς (με νίκη 4-0)... Οι Τσέχοι στάθηκαν πολύ καλά στην Αγγλία, όμως η διαφορά ποιότητας στην επίθεση έκανε στο τέλος τη διαφορά. Το ματς ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν δυνατά, να έχουν την κατοχή, όμως τον Νασρί να έχει δοκάρι στο 14' για την πρώτη μεγάλη ευκαιρία! Νασρί (14') και Αγουέρο (23') είχαν ευκαιρίες για την Σίτι, ενώ Περτσέλα (21') και Ράιτοραλ (27') για την Βικτόρια. Στο 33' οι Πολίτες κέρδισαν (αυστηρό, καθώς ήταν πολύ κοντά) πέναλτι σε χέρι του Ράιτοραλ και ο Αγουέρο δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα για το 1-0. Η συνέχεια βρήκε τους φιλοξενούμενους να έχουν ξανά καλή κυκλοφορία της μπάλας και να φτάνουν στην ισοφάριση πριν το τέλος του πρώτου μέρους με πολύ ωραίο σουτ του Χόραβα στο 44'!
Οι Τσέχοι μπήκαν ξανά καλύτερα στην επανάληψη και έφτασαν κοντά στο γκολ στο 55', όταν ο Χαρτ έβγαλε το σουτ του Περτσέλα. Στη συνέχεια ο Φερναντίον (62') απείλησε και στο 65' η Σίτι ξαναπήρε το προβάδισμα, όταν μετά από σέντρα του Νάβας ο Νασρί έκανε το 2-1. Η... χαρά των παικτών του Πελεγρκίνι δεν κράτησε πολύ, καθώς στο 69' ο Τεσλ εκμεταλλεύτηκε τα λάθη στην άμυνα των Άγγλων, για να κάνει από κοντά το 2-2! Στο 78' ο Νάβας έβγαλε ωραία συρτή σέντρα για τον Νεγρέδο, που από κοντά έκανε το 3-2, με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να ακολουθήσουν στον ίδιο ρυθμό. Ο Τεσλ είχε την καλύτερη ευκαιρία της Βικτόρια στο 83', με τον Χαρτ να βγάζει δύσκολα το μακρινό του σουτ και στο 89' ο Τζέκο με κεφαλιά μετά από σέντρα του Μίλνερ έκανε τοτελικό 4-2.
Μάντσεστερ Σίτι (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Ρίτσαρντς, Λέσκοτ, Ντεμικέλις, Κολάροφ, Χάβι Γκαρθία, Φερναντίνιο (64' Τουρέ), Μίλνερ, Νασρί (75' Νεγρέδο), Αγουέρο (46' Νάβας), Τζέκο
Βικτόρια Πλζεν (Πάβελ Βρμπα): Κόζατσικ, Λιμπέρσκι, Προχάτσκα, Ράιτοραλ, Τσισόφσκι, Χόραβα, Χόρβατ, Πετρτσέλα (73' Κόβαρικ), Κόλαρ (86' Μπάκος), Τεσλ, Ντούρις (90' Βάγκνερ)
Αποτελέσματα
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπάγερν Μονάχου 1-3

(17' Ρόμπεν, 56' Γκέτσε, 65' πεν. Μίλερ - 62' πεν. Χόντα)
Μάντσεστερ Σίτι-Βικτόρια Πλζεν 4-2

(33' πεν. Αγουέρο, 65' Νασρί, 78' Νεγρέδο, 89' Τζέκο - 43' Χοράβα, 69' Τεσλ)
Βαθμολογία

1. Μπάγερν Μονάχου 15 (15-2)
2. Μάντσεστερ Σίτι 12 (15-8)
3. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3 (7-15)
4. Βικτόρια Πλζεν 0 (4-16)

1ος Ομιλος
Πρόκριση με... πάρτι η Γιουνάιτεντ!

Τι κι αν στην Αγγλία τα βρίσκει σκούρα; Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διέλυσε 5-0 την Λεβερκούζεν, έγινε η πρώτη αγγλική ομάδα που σκοράρει πάνω από 4 φορές στην Γερμανία, ενώ ισοφάρισε και την μεγαλύτερη νίκη ομάδας από το Νησί εκτός έδρας στο Champions League (Τσέλσι-Γαλατάσαραϊ 5-0)! Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Κίσλινγκ (12', 21') να έχει τις δύο πρώτες καλές στιγμές στο παιχνίδι, πριν ο Βαλένσια ανοίξει το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 22'! Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τους παίκτες του Χίπια, καθώς στο 30' μετά από φάουλ του Ρούνεϊ, ο Σπάχιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-2...
Οι γηπεδούχοι έκαναν μακράν την χειρότερή τους εμφάνιση φέτος, με τους παίκτες του Μόγιες να βγαίνουν εξαιρετικά στην αντεπίθεση και να χάνουν ευκαιρίες με τους Ρούνεϊ και Καγκάβα. Το 2-0 στο ημίχρονο μάλλον... κολάκευε την Μπάγερ, με τους «κόκκινους διάβολους» να κάνουν πάρτι στην επανάληψη. Στο 65' οι αμυντικοί της Λεβερκούζεν δεν κατάφεραν να απομακρύνουν, με τον Έβανς από κοντά να κάνει και το 0-3, ενώ στο 77' ήταν η σειρά του Σμόλινγκ να σκοράρει για το 0-4! Το τελικό 0-5 έκανε ο Νάνι στο 88', με την Γιουνάιτεντ να σκοράρει 5 φορές εκτός έδρας στο Champions League για πρώτη φορά μετά το 1998 (6-2 την Μπρόντμπι)!
Λεβερκούζεν (Σάμι Χίπια): Λένο, Ντονάτι, Τοπράκ, Σπάχιτς, Ράιναρτς (70' Χέγκελερ), Μπέντερ (81' Κορ), Ρόλφες, Τσαν, Κάστρο, Σον (70' Ντερντιγιόκ), Κίσλινγκ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ντέιβιντ Μόγιες): Ντε Χέα, Εβρά (70' Μπίτνερ), Φέρντιναντ, Έβανς, Σμόλινγκ, Τζόουνς, Καγκάβα, Γκιγκς, Νάνι, Βαλένσια (79' Γιανγκ), Ρούνεϊ (80' Άντερσον)

Ντάγκλας η Σαχτάρ, «ντάγκλες» η Σοσιεδάδ

«Να είναι καλά η Σοσιεδάδ» πρέπει να σκέφτονται στο Ντόνετσκ. Η Σαχτάρ ντουμπλάρισε τις νίκες της επί των Βάσκων με το εντυπωσιακό 4-0 και πήρε το πάνω χέρι για την 2η θέση. Βέβαια αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να το διατηρήσει, παίρνοντας κάτι θετικό στο Μάντσεστερ, μιας και η Λεβερκούζεν έχει να ταξιδέψει στο «Ανοέτα», όπου σαφώς και μπορεί να νικήσει. Οι Ουκρανοί είχαν για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντάγκλας Κόστα, ο οποίος έβαλε δύο γκολ και έφτιαξε ακόμα ένα, το πρώτο. Στο 35' ο Σρνα εκτέλεσε φάουλ και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στο 37' ήρθε το 1-0. Το κόρνερ εκτελέστηκε γρήγορα και έπιασε στον ύπνο τους Βάσκους. Ο Ντάγκλας Κόστα έκανε την παράλληλη και ο Λουίζ Αντριάνο με πλασέ έστειλε τη μπάλα στη ρίζα του αριστερού δοκαριού και μέσα.
Στην επανάληψη θα ακολουθούσαν τα καλύτερα για τους γηπεδούχους, με την άμυνα της Σοσιεδάδ να πελαγοδρομεί και κυρίως ο ηγέτης της Ινιγο Μαρτίνεθ. Εκείνος ήταν που στο 48' έστρωσε με λάθος κεφαλιά έτοιμο γκολ στον Αλεξ Τεϊσέιρα που πλάσαρε εύκολα. Στο 68' ήρθε το γκολ της βραδιάς με τρομερή βολίδα στο παραθυράκι από τον Ντάγκλας Κόστα, ο οποίος ολοκλήρωσε τη σούπερ εμφάνιση του με κεφαλιά στο 87'. Με αυτό τον πολύ εύκολο τρόπο η Σαχτάρ παρέμεινε αήττητη για 21ο ματς (σε όλες τις διοργανώσεις στο γήπεδο της (τελευταία ήττα το 0-1 από τη Γιουβέντους τον Δεκέμβριο του 2012).
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Πιατόβ, Κούτσερ, Σεβτσούκ, Ρακίτσκι, Σρνα, Στεπανένκο, Φρεντ, Μπερνάρντ (68' Τάισον), Ντάγκλας Κόστα, Αλεξ Τεϊσέιρα (74' Εντουάρντο), Λουίζ Αντριάνο (71' Φερέιρα)
Ρεάλ Σοσιεδάδ (Χακόμπα Αράσατε): Μπράβο, Ινιγο Μαρτίνεθ, Ελουστόντο, Καδαμούρο, Ανσοτέγκι, Ντε λα Μπέγια, Τσάμπι Πριέτο, Πάρδο (68' Ρος), Τσόρι Κάστρο, Γκριεζμάν (73' Αγκιρέτσε), Βέλα (73' Σεφέροβιτς).
Αποτελέσματα
Μπάγερ Λεβερκούζεν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-5

(22' Βαλένσια, 30' αυτ. Σπάχιτς, 66' Εβανς, 77' Σμόλινγκ, 88' Νάνι)
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Ρεάλ Σοσιεδάδ 4-0

(37' Αντριάνο, 48' Τεϊσέιρα, 68', 87' Ντάγκλας Κόστα)
Βαθμολογία

1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 11 (11-3)
2. Σαχτάρ Ντόνετσκ 8 (7-5)
3. Μπάγερ Λεβερκούζεν 7 (8-10)
4. Ρεάλ Σοσιεδάδ 1 (1-9)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου