ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Μπουνιές στα ελληνικά παρκέ (pics & vids)

          Μπουνιές στα ελληνικά παρκέ (pics & vids)

«Μπουνιές κλωτσιές, να το ξέρεις θα σου ρίξω πολλές», τραγουδάει ο Καρβέλας και τον άκουσαν αρκετοί μπασκετμπολίστες.


«Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο», είναι μια ταινία της Φίνος Φιλμ που γυρίστηκε το 1959 με πρωταγωνιστές την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, όμως, έχει γυριστεί και αρκετές φορές στα ελληνικά παρκέ με πρωταγωνιστές τους αθλητές.

Με αφορμή τον χθεσινό καυγά στο ΣΕΦ ανάμεσα στον Μπέγκιτς και τον Μενσά - Μπονσού το gazzetta.gr σας παρουσιάζει... μυθικές μπουνιές που έχουν το ελληνικό στοιχείο. Δηλαδή συμμετείχαν ελληνικές ομάδες ή Έλληνες παίκτες...





Στάδιο... Ειρήνης και Φιλίας;
Πάντως, στο 2013 δεν ήταν η πρώτη φορά που... παίχτηκαν μπουνιές στο Στάδιο Ειρήνης Φιλίας. Στις 31 Ιανουαρίου, ο Ολυμπιακός φιλοξένησε τη Φενέρμπαχτσε και τρία λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου τσακώθηκαν ο Έισι Λο και ο Ρομέιν Σάτο. Ο Κεντροαφρικανός φόργουορντ της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ χτύπησε εκτός φάσης τον Λο και αποβλήθηκε από το παιχνίδι, αφού πρώτα υπήρξε συμπλοκή.



Φιλικές μπουνιές Διαμαντίδη με Μπατή
Το πιο πρόσφατο περιστατικό συνέβη φέτος σε φιλική αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο στο Ρέθυμνο. Ακριβώς με τη λήξη του ημιχρόνου της τρίτης και τελευταίας αναμέτρησης των δύο ομάδων στο «Μελίνα Μερκούρη» στο 3ο τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» οι Διαμαντίδης και Μπατής πιάστηκαν στα χέρια.
Στα τελευταία δευτερόλεπτα της δεύτερης περιόδου ο παίκτης του Πανιωνίου χρεώθηκε με φάουλ πάνω στον αρχηγό του Παναθηναϊκού, ο οποίος, βλέποντάς τον να δυσανασχετεί, του χτύπησε τη μπάλα απ' τα χέρια, για να αρχίσουν τα... γαλλικά.
Μετά τις ελεύθερες βολές ο τηλεοπτικός φακός συνέλαβε τον «Μήτσο» να ανταλλάσσει κι άλλα λόγια με τον αντίπαλό του, εκείνος απάντησε, άρχισαν τα σπρωξίματα κι εν τέλει ο «3D» τον... κόλλησε στη μπασκέτα απλώνοντας χέρια ο ένας στον άλλον. Ευτυχώς η άμεση παρέμβαση των ψυχραιμότερων με πρώτο και... γρηγορότερο τον Στεφάν Λάσμε ήταν άμεση κι όλα έληξαν εκεί.



Γροθιές, κλωτσιές και.... καρέκλα στον Μπουρούση
Σε φιλικό έγιναν, ίσως, και τα μεγαλύτερα επεισόδια σε αγώνα μπάσκετ στην Ελλάδα. Το καλοκαίρι του 2010, η Εθνική Ελλάδος φιλοξένησε τη Σερβία για το τουρνουά Ακρόπολις και στο δεύτερο λεπτό της τρίτης περιόδου σταμάτησε το μπάσκετ και ξεκίνησε το κατς.
Την αρχή έκανε ο Μίλος Τεόντοσιτς που έπειτα από λογομαχία έριξε μπουνιά στον Αντώνη Φώτση με την κοκορομαχία να συνεχίζεται και με άλλους παίκτες. Ο Κέσελι πήρε μέρος στο... χορό με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη να «τρελαίνεται» και τον Κώστα Τσαρτσαρή να ανταλλάζει μπουνιές με τον Κέσελι. Στη συνέχεια ο... ιπτάμενος Φώτσης σωριάζει στο παρκέ τον Τεόντοσιτς και από πάνω να βοηθάει στις μπουνιές ο Σόφο.
Τότε, ο Νέναντ Κρίστιτς χτύπαγε πισώπλατα τον Ελληνα σέντερ στον αυχένα μέχρι που ο Σχορτσανίτης άρχισε να τον κυνηγάει. Ο Σέρβος έφυγε τρέχοντας και ο Μπουρούσης μπήκε στη μέση για να ηρεμήσει τα πράγματα, όταν ο Κριστιτς πήρε μια καρέκλα και την έφερε στο κεφάλι του νυν παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης.




Γουντς εναντίον Τομάσεβιτς 
Στις 30 Μαϊου του 2008, ο Κιντέλ Γουντς και ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς το έριξαν στο μποξ κατά την διάρκεια του τρίτου τελικού του πρωταθλήματος της Α1 στο ΟΑΚΑ. Σε μία αψιμαχία στην τρίτη περίοδο ο παίκτης του Ολυμπιακού μετά από πιάσιμο από το λαιμό του πράσινου σέντερ σηκώθηκε από το παρκέ και γρονθοκόπησε τον Σέρβο του Παναθηναϊκού. Οι δύο παίκτες αποβλήθηκαν και το ματς διακόπηκε περίπου για 10΄ μέχρι να καθαριστεί το παρκέ από τα αντικείμενα που πέταξαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού



Η μπουνιά του Τόμιτς στον Μποντιρόγκα
Αυτή δεν ήταν η μοναδική φορά που έπεσε ξύλο σε ντέρμπι αιωνίων, αφού αρκετά χρόνια νωρίτερα και συγκεκριμένα το 2002 (στον πέμπτο ημιτελικό των πλέι οφ του), ο Λάζαρος Παπαδόπουλος πήρε ένα ριμπάουντ και γυρίζοντας χτύπησε με τον αγκώνα του τον Ρισασέ με τον Γάλλο να απαντά.
Κατά τη διάρκεια του καυγά ο Μίλαν Τόμιτς βρήκε την ευκαιρία να ρίξει μπουκέτο στον Ντέγιαν Μποντιρόγκα. Στον ημιτελικό που έγινε στο ΣΕΦ το παρκέ μετατράπηκε για μερικά λεπτά σε ρινγκ...



Αρπάχτηκαν Σιγάλας - Αλβέρτης
Ακόμα πιο παλιά, στις 8 Μαίου του 1995 στον δεύτερο τελικό της Γλυφάδας με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό και κατά τη διάρκεια του β' ημιχρόνου ο Σιγάλας «αρπάζεται» με τον Αλβέρτη και είχαν ανταλλάξει μπουνιές, με τον παίκτη του Ολυμπιακού να νομίζει ότι ο Αλβέρτης είχε χτυπήσει συμπαίκτη του.
Ο... Ράμπο στο Ευρωμπάσκετ της Τουρκίας
Το 2001 στο Ευρωμπάσκετ της Τουρκίας και στον αγώνα της Εθνικής με τη Βοσνία είχε γίνει κανονικός αγώνας μποξ, αλλά όχι μόνο με δύο αθλητές. Στις 2 Σεπτεμβρίου στην Αττάλεια, στον τελευταίο αγώνα της πρώτης φάσης και ενώ η Εθνική είχε εξασφαλίσει τη νίκη, είχαν έναν διαπληκτισμό ο Νταμίρ Μρσιτς με τον Γιώργο Καλαϊτζή και ο τελευταίος έσπρωξε τον αντίπαλό του.
Ο Γιώργος Σιγάλας μπήκε στη μέση και έσυρε τον Μρσιτς με κλωτσιές έξω από τις τέσσερις γραμμές. Αποτέλεσμα; Μπουνιές, κλωτσιές από όλους και αποβολή όλων των παγκίτων των δύο ομάδων.



Ιστορικές μπουνιές Καράγκουτη, Γιαννούλη, Χάρβεϊ
Από τις πιο ιστορικές μπουνιές είναι αυτές που έπεσαν το 1998 στη Νέα Σμύρνη σε ένα παιχνίδι του Πανιωνίου με τον ΠΑΟΚ. Ο Γιώργος Καράγκουτης κάρφωσε εντυπωσιακά και κέρδισε το φάουλ από τον Γιαννούλη και πήγε πανηγύρισε μπροστά του σπρώχνωντας τον.
Ο σέντερ του ΠΑΟΚ δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και του έριξε μπουνιά στη μάπα. Ο Αντόνιο Χάρβεϊ που παρακολουθούσε έριξε με τη σειρά του γροθιά από πίσω στον Γιαννούλη και ακολούθησε ο Καραγκούτης και στη συνέχεια γενική σύρραξη. Οι διαιτητές απέβαλαν έξι παίκτες, τρεις από κάθε ομάδα. 
Μπουκέτα με οπαδούς
Τον Ιούνιο του 2011 έπεσε ξύλο, αλλά όχι ανάμεσα σε αθλητές αλλά μεταξύ των παικτών και των οπαδών. Στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό μερίδα οπαδών των γηπεδούχων θέλησε να προπηλακίσει τους παίκτες των «ερυθρολεύκων» και λίγο έλειψε να τινάξει στον αέρα τον 4ο τελικό της σειράς!
Λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε οι πράσινοι φίλαθλοι θέλησαν να μπουν στο παρκέ για να πανηγυρίσουν, αλλά το έκαναν 3,5 δευτερόλεπτα πριν λήξει ο αγώνας. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού πίστεψε πως το παιχνίδι τελείωσε και μπήκαν στο παρκέ για να πανηγυρίσουν με τους παίκτες της αγαπημένης τους ομάδας την κατάκτηση του τίτλου όμως χτύπησαν και παίκτες του Ολυμπιακού.
Οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν προς τα αποδυτήρια, όμως, οι διαιτητές ζήτησαν μια πεντάδα να επιστρέψει στο παρκέ για να τελειώσει και τυπικά ο αγώνας. Αποτέλεσμα; Ο βοηθός του Ντούσαν Ιβκοβιτς Βαγγέλης Αγγέλου δέχθηκε γροθιά στο μάτι με αποτέλεσμα να μαυρίσει το μάτι του, ενώ αρκετές ψιλές «έφαγαν» οι Ερτσεγκ, Παπανικολάου, Σπανούλης και Μπουρούσης. Ο τελευταίος προσπάθησε να ανταποδώσει με κλωτσιές και με τη βοήθεια των παικτών του Παναθηναϊκού αποσύρθηκε για τα αποδυτήρια.
Επίσης, ο Νίλσεν δέχθηκε ένα μπουκάλι με νερό στο κεφάλι, ενώ ένα ισχυρό δυναμιτάκι έσκασε πήγε να σκάσει μπροστά στον Θοδωρή Παπαλουκά. Εκείνος το κλώτσησε μακριά και έτσι γλίτωσε από τα χειρότερα. Τέλος, σκίστηκε και η φυσούνα κατά τη διάρκεια του τεταμένου κλίματος.



Γκάλη vs Πρέλεβιτς
Η μονομαχία του Γκάλη με τον Πρέλεβιτς ήταν μοναδική μέσα στο παρκέ, αλλά οι δύο παίκτες του Άρη και του ΠΑΟΚ ήταν καλοί και στο μποξ. Στον τελευταίο τελικός της σεζόν 1990-91 η ένταση ήταν τόσο μεγάλη που αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα ο Νίκος Γκάλης και ο Μπάνε Πρέλεβιτς έπαιξαν μποξ



Η απίστευτη μπουνιά του Κόρφα
Ακόμα πιο παλιά, στις 13 Ιανουαρίου του 1988 ο ΠΑΟΚ έπαιζε με τον Ερυθρό Αστέρα στην Χάλα Πιονίρ και ο Τζον Κόρφας με μια μπουνιά του έβαλε... φωτιά στο γήπεδο. Σε μια επαναφορά της3 μπάλας, ο παίκτης της ελληνικής ομάδας γύρισε και έριξε μαι απίστευτη μπουνιά προκαλώντας σύρραξη με σχεδόν όλους τους παίκτες να παίρνουν μέρος..


gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου