ΥΛΙΚΑ
Για το ρόφημα:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ζεσταίνουμε το γάλα και ανακατεύουμε απαλά τις λιωμένες σοκολάτες με το γάλα από το κέντρο προς τα έξω. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει. Βάζουμε σε ένα σέικερ με λίγο πάγο τον καφέ espresso, χτυπάμε μέχρι να κρυώσει, προσθέτουμε την κρύα σοκολάτα και χτυπάμε ξανά. Σερβίρουμε σε ποτήρια της αρεσκείας μας συνοδεύοντας με τα καραμελωμένα φιστίκια σε μπολ.
Για να καραμελώσουμε τα φιστίκια, βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη για 3 – 4 λεπτά. Ρίχνουμε τα φιστίκια ανακατεύοντας ελαφριά. Προσθέτουμε λίγο ανθό αλατιού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά ανακατεύοντας προσεχτικά ώστε να καραμελώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε και απλώνουμε σε μία επιφάνεια για να κρυώσουν.
Για το ρόφημα:
- 500 γρ. γάλα
- 140 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 80 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 300 γρ. καφέ espresso
- Ζάχαρη (προαιρετικά)
- 100 γρ. φιστίκια
- 100 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. νερό
- Ανθό αλατιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ζεσταίνουμε το γάλα και ανακατεύουμε απαλά τις λιωμένες σοκολάτες με το γάλα από το κέντρο προς τα έξω. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει. Βάζουμε σε ένα σέικερ με λίγο πάγο τον καφέ espresso, χτυπάμε μέχρι να κρυώσει, προσθέτουμε την κρύα σοκολάτα και χτυπάμε ξανά. Σερβίρουμε σε ποτήρια της αρεσκείας μας συνοδεύοντας με τα καραμελωμένα φιστίκια σε μπολ.
Για να καραμελώσουμε τα φιστίκια, βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη για 3 – 4 λεπτά. Ρίχνουμε τα φιστίκια ανακατεύοντας ελαφριά. Προσθέτουμε λίγο ανθό αλατιού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά ανακατεύοντας προσεχτικά ώστε να καραμελώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε και απλώνουμε σε μία επιφάνεια για να κρυώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου