ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Ζωάκια που έγιναν ταινία και λατρεύτηκαν!

7.è߬¬¼

Οι αγαπημένοι φίλοι μας τα ζώα έγινα αρκετές φορές ταινία και μας συγκίνησαν πολύ, αλλά και μας έκαναν να γελάσουμε πάρα πολύ! Κάποια ήταν μικρά τρισχαριτωμένα ζωάκια κι άλλα τεράστια και φοβιστικά, μα με καρδιά μικρού παιδιού......

Ας θυμηθούμε 15 αγαπημένους χαρακτήρες ζώων, που πλαισίωσαν ταινίες αξέχαστες και αγαπημένες.

1. Χάτσικο

1.òß½¬áíª


Η ταινία με τον Ρίτσαρντ Γκιρ και το συμπαθέστατο Χάτσικο, που μας έκανε να κλάψουμε βαθιά και ειλικρινά. Η αληθινή ιστορία του Χάτσικο συγκλόνισε την Ιαπωνία της δεκαετίας του ’20. Επί πολλά χρόνια, ο Χάτσικο, συνόδευε τον καθηγητή κύριό του στο σταθμό του τραίνου και μετά ξαναγύριζε για να τον υποδεχτεί. Μια μέρα όμως, ο κύριος του έφυγε από τη ζωή αιφνιδίως, κατά τη διάρκεια διάλεξης στο Πανεπιστήμιο. Ο Χάτσικο για το υπόλοιπο της ζωής του, περίμενε τον κύριο του στο σταθμό του τραίνου μέχρι το 1935 που βρέθηκε νεκρός σε ένα δρομάκι κοντά στο σταθμό. Του έφτιαξαν άγαλμα και τον βαλσάμωσαν στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Ο Χάτσικο έφυγε από την επάρατη νόσο.

2. Μπετόβεν

2.ﺣ½µÖ£ñ


Ο κούκλαρος και γλυκύτατος Μπετόβεν, είναι ένας σκύλος Αγίου Βερνάρδου που πέφτει στα χέρια απαγωγέων και καταλήγει σε έναν αδίστακτο κτηνίατρο που πειραματίζεται στα αθώα ζωάκια. Όμως, ο Μπετόβεν το σκάει και βρίσκει τη δική του οικογένεια! Τα παιδιά της οικογένειας τον λατρεύουν, τον υϊοθετούν κι εκεί αρχίζουν τα ευτράπελα, αφού ο Μπετόβεν τα κάνει όλα ρημαδιό!

3. H Ζωή Του Πί

3.P ¥ap ½ª¼ Åá


Ο δεκαεξάχρονος Πι είναι ο μόνος επιζών ενός ναυαγίου. Βρίσκεται σε μια λέμβο με μια Τίγρη , η οποία δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα φιλική με τους ανθρώπους. Με τον καιρό χτίζουν την σχέση τους και η τίγρης μαθαίνει να συνυπάρχει με τον Πι. Ο Πι μαθαίνει να ψαρεύει για να την ταϊζει και αποφασίζει να την προστατέψει στο μακρύ αυτό ταξίδι του γυρισμού. Όταν βρεθούν σε έναν απομονωμένο νησί, ο Πι θα έρθει αντιμέτωπος με την άγρια φύση. Όμως στο τέλος η τίγρης θα γυρίσει στη ζούγκλα, στο φυσικό της περιβάλλον, χωρίς να κοιτάξει πίσω αφήνωντας να εννοηθεί το αυτονόητο... όσο κι αν η Τίγρης δέθηκε με τον Πι, ανήκει στη ζούγκλα. Πολυβραβευμένη ταινία, αξιόλογη και άκρως συγκινητική.

4. Ο Γητευτής των Αλόγων

4.ÜP½£¼½p¬ ½añ ÿóµÜañ


Κατά τη διάρκεια μιας βόλτας με  δύο άλογα, ένα τραγικό ατύχημα σκοτώνει το ένα άλογο με την ιδιοκτήτη του και τραυματίζει σοβαρά το άλλο. Η Γκρεϊς, η αναβάτης του δεύτερου αλόγου, έχει κι εκείνη τραυματιστεί σωματικά και ψυχικά, όπως και το άλογό της. Καταφεύγει με τη βοήθεια της μητέρας της στον Τομ, έναν καουμπόϊ, που λέγεται πως έχει το χάρισμα να επικοινωνεί με τα άλογα. Ο Τομ κατά την προσπάθειά του να γιατρέψει την ψυχή και το σώμα του περήφανου ζώου, ερωτεύεται την Γκρεϊς, που όμως είναι παντρεμένη.

5. Κινγκ – Κονγκ

5.íáñÜí íªñÜí


Ζωάκι δεν τον λες ακριβώς τον Κινγκ – Κονγκ, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως είχε πολλά δίκια για να αντιδράσει όπως αντέδρασε! Εις το όνομα της αγάπης έγιναν όλα, αφού ο τεράστιος και πρωτόγονος Κονγκ αγάπησε και για χάρη της αγάπης του καθάρισε ό,τι απειλούσε την όμορφη Άν. Ειδικά η ταινία του 1933 είναι ένα αριστούργημα από πρωτόγνωρα εφέ, που θα μείνει στο χρόνο.

6. Γκοτζίλα

6.éíª½¥sóóÿ


Επίσης δεν το λες και ζωάκι, αλλά θα μπορούσες να το πεις τερατάρα με τα όλα του. Έχουν γίνει πάνω από 28 ταινίες Γκοτζίλα, έχουν γίνει κόμικ και γενικά ένας πανικός για τον μεγάλο γορίλλα, που έχει χαρακτηριστεί ως ο μεγάλος αντιήρωας του 20 ου αιώνα. Οι ταινίες Γκοτζίλα, ανήκουν στο πιο επικερδές φραντσάϊζ, που ξεκίνησε από την Ιαπωνία. Η πρώτη ταινία του 1954 έγινε μόλις λίγα χρόνια μετά τις θανατηφόρες επιθέσεις ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Από κάποιους ο Γκοτζίλα θεωρήθηκε, μεταφορικά, ως η αλληγορική απεικόνιση της ατομικής βόμβας, που απειλεί την ανθρωπότητα.

7. Λάσσυ

7.è߬¬¼


Το πανέμορφο και πανέξυπνο Κόλεϊ, που οι περισσότερες γενιές γνώρισαν. Το 1954 πρωτοείδαμε τη Λάσσυ και συνεχίσαμε να την βλέπουμε μέχρι πρόσφατα μέσα από διάφορες ταινίες, σειρές και κινούμενα σχέδια. Την αγαπήσαμε, μεγαλώσαμε με αυτήν και θα τη θυμόμαστε πάντα!

8. Γκάρφιλντ

8.éíß¿¡áóñ½


Είναι γάτος, είναι χοντρός, είναι τεμπέλης και τα θέλει όλα δικά του. Ο συμπαθέστατος Γκάρφιλντ, αντιπροσωπεύει πλήρως τον κλασσικό χαρακτήρα της κλασσικής γάτας: θέλει το καλύτερο φαϊ, θέλει όλο το σπίτι για πάρτη του, γουστάρει τα χάδια στην κοιλιά, αλλά άμα τα πάρει σου χώνει και ελαφριά χαστουκάκια, που συνοδεύονται από τα γαμψά νυχάκια του. Αγαπημένος ήρωας ο Γκάρφιλντ, ειδικά για όσους έχουν σπίτι και γάτα και σκύλο (είμαι μέσα σε αυτούς και είμαι καλά!)

9. Ο Βασιλιάς Των Λιονταριών (The Lion King)

9.The Lion King


Ταινία κινουμένων σχεδίων, με τον γνωστό πια σε όλους Σίμπα. Ο Σίμπα διώκεται από το βασίλειο μετά το θάνατο του πατέρα του. Σκοπός αυτού είναι να κερδίσει το θρόνο ο θείος του, όπως και γίνεται. Ο Σίμπα, πικραμένος, αρχίζει την περιπλάνησή του σε μέρη που δεν έχει δει ποτέ. Όμως, τέλος καλό, όλα καλά, με το Σίμπα να δικαιώνεται κι εμάς έχουμε συγκινηθεί, σαν μικρά παιδιά.

10.  Ο Ασπροδόντης

isc189booklet.indd


Ένας νεαρός άνδρας αναζητά χρυσό στην κρύα Αλάσκα. Εκεί γνωρίζει ένα συμπαθέστατο σκύλο, που είναι υπό την κυριαρχία ενός πολύ κακού ανθρώπου. Τον σώζει κι έτσι αρχίσει μια μοναδική φιλία μεταξύ τους. Μια από τις πιο συγκινητικές ταινίες, που πραγματεύονται την φιλία, το σεβασμό προς τη φύση και τα ζώα και κάτι που φαίνεται να έχει ξεχαστεί στις μέρες μας, την ανθρωπιά.

11. War Horse

11.War Horse


Σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ. Ο Βρετανός Άλμπερτ, ανακαλύπτει πως ο πατέρας του πούλησε το αγαπημένο του άλογο στο Βρετανικό Ιππικό. Η οργή του για την πράξη του πατέρα του και η πραγματική του αγάπη για το Τζόι, το άλογό του, σπρώχνει τον Άλμπερτ να καταταγεί στο Ιππικό. Κι εκεί ξεκινά ο αγώνας του να ξαναβρεθεί με τον τετράποδο φίλο του.

12. Σαν το Σκύλο Με Τη Γάτα

12.æÿñ ½ª æítóª ï£ ÆP éß½ÿ


Κι εδώ τα λόγια είναι περιττά. Σκύλοι πράκτορες εναντίον γατιών, σε έναν αιώνιο αγώνα έχθρας! Πραγματικά ξεκαρδιστική ταινία με πρωταγωνιστές ομιλούντες σκύλους και γάτες, που διαιωνίζουν το αιώνιο πρόβλημα, που τους θέλει να τρώγονται, να τσακώνονται και να πλακώνονται στις ανάποδες!

13. Tέρνερ Και Χουτς

13.TG¿ñ£¿ ëÿá òª¼½¬


Ο ντετέκτιβ Τέρνερ αναλαμβάνει να εξιχνιάσει μια δολοφονία. Ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας είναι ο συμπαθής και σκανταλιάρης σκύλος, εν ονόματι, Χουτς. Κάπου εκεί ο Τέρνερ αναγκάζεται να τον θέσει υπό την προστασία του, μπαίνοντας σε αρκετούς μπελάδες, αφού ο Χουτς μετά την ανακαίνιση του σπιτιού του Τέρνερ, ερωτεύεται!! Όσες φορές και να τη δούμε, απλά γελάμε!

14. Λαγωνικό Κ-9

14.èÿÜañáíµ ë-9


Ο ντετέκτιβ Ντούλι δέχεται δολοφονική επίθεση. Παρ’ όλη την επιμονή του αρχηγού του να δουλέψει με συνεργάτη, ο Ντούλι αποφασίζει να πάρει για βοήθεια έναν σκύλο Κ -9, ο οποίος τελικά αποδεινύεται πιο έξυπνος κι από τον πιο έξυπνο άνθρωπο.  Ταινία για όλες τις ώρες με πρωταγωνιστή το αγαπημένο μας λυκόσκυλο.

Και τέλος

15. REX

15.REX


Η πασίγνωστη σειρά Αυστριακής παραγωγής, που παρακολουθήσαμε μεταγλωτισμένη. Ο Ρέξ, ένας αστυνομικός γερμανικός ποιμενικός, χάνει τον χειριστή του σε αποστολή και μένει χωρίς αφεντικό. Ο ντετέκτιβ Μόζερ τον περιθάλπει και τον βοηθά να ξεπεράσει το σοκ. Η σχέση τους γίνεται πολύ στενή και μετά από καιρό, γίνονται ένα ακτύπητο αστυνομικό δίδυμο. Όμως η μοίρα ξανακτυπά τον γλυκύτατο Ρεξ, όταν χάνει τον αγαπημένο του Μόζερ, αφού σκοτώνεται.

Μετά από εκεί, τον αναλαμβάνει άλλος ντετέκτιβ και η ζωή συνεχίζεται. Όχι όμως και η σειρά, αφού μετά από αυτό η ακροαματικότητα έπεσε σημαντικά.
Αγαπημένες ταινίες με αγαπημένα ζωάκια!Σε μια εποχή που οι παραγωγοί προσέχουν αρκετά να συμπεριφέρονται με σεβασμό στα ζώα που συμμετέχουν σε αυτές. Σε μια εποχή που όταν τις βλέπουμε, θα πρέπει να θυμόμαστε πως και τα ζώα έχουν ψυχή κι αξίζουν τον ανάλογο σεβασμό, ως μέρος αυτής της φύσης.
Βάλτε την αγαπημένης σας ταινία και θυμηθείτε, συγκινηθείτε, γελάστε και μην πάψετε ποτέ να αγαπάτε όλους τους αγαπημένους μας φίλους, τα ζώα.

πηγη

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!

Γίνετε φίλοι μας στο facebook πατώντας εδώ: //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας εδώ: https://twitter.com/NeaKalaMantata Σας ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου