ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Σοκολατένια φουντουκόπιτα πεντανόστιμη, εύκολη,γρήγορη και χωρίς γλουτένη!

Φουντουκόπιτα με σοκολάτα
Μια φουντουκόπιτα πεντανόστιμη, εύκολη και χωρίς γλουτένη! Και έχει και σοκολάτα!


Μερίδες: 8, Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: 25΄

Υλικά
180 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
100 γρ. βούτυρο αγελάδας
60 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
3 ασπράδια αυγών
3 κρόκοι αυγών
100 γρ. φουντούκια, αλεσμένα σε σκόνη (στο μούλτι)
30 γρ. φιστίκια Αιγίνης (καθαρό βάρος), αλεσμένα σε σκόνη (στο μούλτι)

Παρασκευή
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το τριμμένο φουντούκι. Στο τέλος, χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ (με το σύρμα) μέχρι να γίνουν μαρέγκα και την ανακατεύουμε απαλά με το πρώτο μείγμα.
Βουτυρώνουμε μια παραλληλόγραμμη φόρμα τάρτας διαστάσεων 32×10 εκ. και ύψους 2,5 εκ. και στρώνουμε στον πάτο λαδόκολλα. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε μια στρογγυλή ταρτιέρα διαμέτρου 20 εκ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τη σκόνη φιστικιού. Ψήνουμε την φουντουκόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190◦C για 10 λεπτά και στους 170◦C για άλλα 15 λεπτά.


Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!

Γίνετε φίλοι μας στο facebook πατώντας εδώ: //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας εδώ: https://twitter.com/NeaKalaMantata Σας ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου