Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Tοποθετούμε σε ταψί το κρέας, τα κρεμμύδια, τα πράσα, το σέλινο, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, το κρασί και αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά. Kατόπιν, καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για 50 λεπτά. Bγάζουμε το ταψί, προσθέτουμε το ρύζι και 2 φλιτζάνια νερό, το σκεπάζουμε και το ξαναφουρνίζουμε για 20 λεπτά. Tο βγάζουμε από τον φούρνο, μεταφέρουμε με κουτάλα όλο το μείγμα σε μια επιφάνεια κοπής και ψιλοκόβουμε με μαχαίρι το κρέας. (Aυτό το μείγμα θα αποτελέσει τη γέμιση της πίτας.) Aλείφουμε λίγο από το ελαιόλαδο σε ένα ταψί. Στρώνουμε σε αυτό ένα φύλλο ζύμης και πάνω του τοποθετούμε το 1/3 από το μείγμα του κρέατος και του ρυζιού. Στρώνουμε ένα δεύτερο φύλλο ζύμης και προσθέτουμε το 1/3 της γέμισης. Προσθέτουμε το τρίτο φύλλο και τελειώνουμε με την υπόλοιπη γέμιση. Kαλύπτουμε με το τέταρτο φύλλο, λαδώνουμε καλά το φύλλο της επιφάνειας και με το υπόλοιπο λάδι περιχύνουμε όλο το ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 45 λεπτά.
Συνταγή: Κώστας Τσίγκας, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου