ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Μία απλή συνήθεια μπορεί να σώσει από τον καρκίνο!


Η υιοθέτηση μίας απλής συνήθειας στην.....
.... τουαλέτα, μπορεί να σώσει χιλιάδες ανθρώπους από τον καρκίνο, σύμφωνα με την επίσημη Υγειονομική Αρχή της Αγγλίας.
Ο οργανισμός Public Health England (PHE) που υπάγεται στο βρετανικό υπουργείο Υγείας ξεκίνησε πρόσφατα μία νέα ενημερωτική εκστρατεία ενημέρωσης με τίτλο «Look before you flush» (Κοίτα πριν τραβήξεις).
Όπως μαρτυρά το όνομα της καμπάνιας, το μόνο που θα πρέπει να κάνουμε, είναι να κοιτάμε πάντοτε το χρώμα των ούρων μας, πριν τραβήξουμε το καζανάκι, ώστε στην περίπτωση που αντιληφθούμε αίμα, να απευθυνθούμε εγκαίρως στο γιατρό.
Φυσικά, η παρουσία αίματος δεν σημαίνει υποχρεωτικώς ότι συμβαίνει κάτι απειλητικό για τη ζωή. Όπως, όμως, εξηγούν οι επιστήμονες το αίμα μπορεί να είναι ενδεικτικό καρκίνου της ουροδόχου κύστεως ή του νεφρού και η έγκαιρη διάγνωση έχει ζωτική σημασία.
Όπως, ωστόσο, επισημαίνουν οι γιατροί του οργανισμού, εάν κάποιος δει αίμα στα ούρα του, δεν πρέπει να περιμένει να ξανασυμβεί, αλλά να απευθυνθεί αμέσως σε έναν γιατρό, ο οποίος θα εκτιμήσει το ατομικό του ιστορικό και θα αποφανθεί αν και τι πρέπει να κάνει στη συνέχεια
Σύμφωνα με τον PHE, το αίμα στου ούρα αποτελεί σύμπτωμα στους μισούς καρκίνους της ουροδόχου κύστεως και στο σχεδόν 20% των καρκίνων του νεφρού, που συνήθως (στο 90% των περιπτώσεων) εκδηλώνονται σε άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών.

Τι δείχνει το χρώμα των ούρων για την κατάσταση της υγείας σας
Ο Βρετανός γιατρός Chris Steele μίλησε στην εκπομπή This Morning του δικτύου ITV, εξηγώντας ποιες είναι οι παθήσεις που επηρεάζουν το χρώμα των ούρων.
Αρχικά, ο γιατρός συμβουλεύει να παρατηρούμε το χρώμα των ούρων την ώρα που κάνουμε την ανάγκη μας και όχι όταν τα ούρα βρίσκονται πλέον στη λεκάνη, καθώς διαλύονται σε μεγάλη ποσότητα νερού και το χρώμα τους δεν είναι αντιπροσωπευτικό.
Εξωτερικοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν το χρώμα των ούρων είναι η διατροφή και τα φάρμακα. Τα καθαρτικά, για παράδειγμα, μπορεί να κάνουν τα ούρα πιο σκούρα σε χρώμα.
Τα σπαράγγια και τα βρώσιμα χρώματα που χρησιμοποιούνται σε μαγειρική και ζαχαροπλαστική μπορεί να προσδώσουν στα ούρα μπλε ή πρασινωπή απόχρωση.
Τα ούρα που αφρίζουν είναι πιθανώς ένδειξη υπερκατανάλωσης πρωτεϊνών ή λοίμωξης, σύμφωνα με τον ειδικό.
Ιδανικά, τα ούρα πρέπει να είναι διάφανα, καθώς αυτό υποδεικνύει ότι ο οργανισμός είναι επαρκώς ενυδατωμένος. Τα ούρα είναι επίσης διάφανα όταν καταναλώνουμε πολλά διουρητικά ροφήματα, όπως ο καφές, ή αλκοολούχα ποτά.
Εάν τα ούρα έχουν βαθύ κίτρινο χρώμα, ο οργανισμός είναι πιθανότατα αφυδατωμένος. Τα ούρα έχουν συνήθως έντονο κίτρινο χρώμα το πρωί, επειδή κατά τη διάρκεια του ύπνου τα νεφρά συγκεντρώνουν μεγάλες ποσότητες τοξικών ουσιών, τις οποίες απορρίπτουν κατά την πρωινή ενούρηση. Το σκούρο κίτρινο χρώμα μπορεί επίσης να είναι ένδειξη προβλήματος στο συκώτι.
Πέραν των ούρων, να ελέγχεται κάθε φορά και τα κόπρανά σας: εάν αλλάξει το χρώμα τους (ιδίως αν γίνουν μαύρα, σκούρα κόκκινα, ωχρά) ή αποκτήσουν βλέννες, αυτό είναι πιθανή ένδειξη κάποιου προβλήματος στο έντερο, όπως ένας πολύποδας ή ακόμα και καρκίνος.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου