H frittata είναι η ομελέτα φούρνου. Μπορούμε να βάλουμε διάφορα υλικά μέσα στην ομελέτα αυτή. Η συγκεκριμένη frittata είναι γευστικότατη γιατί έχει όλα
τα υλικά του Cheeseburger. Έτσι μέσα σε μία ομελέτα θα βρείτε την κρυμμένη γεύση ενός burger.
Frittata με γεύση Cheeseburger. Απλά νοστιμότατη!
Υλικά:
- 450γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι + επιπλέον
- ¼ κουταλάκι πιπέρι + επιπλέον
- ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεσαίο-μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 10 μεγάλα αυγά
- 3 κουταλιές της σούπας γάλα
- 115γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
- προαιρετικές προσθήκες: μπέικον, σοταρισμένα μανιτάρια, κομμένες σε φέτες/κύβους ντομάτες
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί.
- Σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να ροδίσει μαζί με αλάτι, πιπέρι και σκόνη σκόρδου.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι μέχρι να γίνει διάφανο.
- Χτυπάμε μαζί τα αυγά, το γάλα, το ½ από το τριμμένο τυρί τσένταρ και ¼ κουταλάκι του γλυκού από το καθένα: αλάτι, πιπέρι και σκόνη σκόρδου.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα τον κιμά στο κάτω μέρος του ταψιού, στη συνέχεια απλώνουμε από πάνω τα σοταρισμένα κρεμμύδια.
- Ρίχνουμε το μείγμα αυγών πάνω από την κορυφή. Απλώνουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί.
- Ψήνουμε στον φούρνο στους 200°C για 15-20 λεπτά μέχρι να πήξει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου