ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Με τέτοιο πρωινό, θα ανυπομονείς να ξυπνήσεις

Είναι μία από αυτές τις μέρες (ή τις νύχτες) που θες κάτι λιπαρό. Κάτι να τραβήξει το αλκοόλ από το στομάχι σου, να σε χορτάσει ή τελοσπάντων να σου φτιάξει τη διάθεση…
Τότε αυτά τα 4 υλικά, θα ικανοποιήσουν την ανάγκη σου! Θα γίνουν μια (δύο, τρεις, όσες γουστάρεις) ατομική τάρτα, που θα σε κάνει να αναστενάξεις στην πρώτη δαγκωνιά.

Ατομικές τάρτες με σαλάμι, γραβιέρα & αυγό

Μερίδες: 4, Χρόνος Προετοιμασίας: 10′, Χρόνος Ψησίματος: 20-30′, Χρόνος Αναμονής: 30′
Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 4 χοντρές φέτες σαλάμι (αέρος ή πικάντικο), ψιλοκομμένο
  • 4 αυγά & 1 αυγό χτυπημένο
Εκτέλεση
1. Κόβουμε τη σφολιάτα σε 4 τετράγωνα κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα ταψί φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
2. Χαράσουμε με ένα μαχαίρι τις άκρες της σφολιάτας σε 1 δάχτυλο απόσταση από το τελείωμα τους.
3. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 30 λεπτά να παγώσει καλά η σφολιάτα. Έτσι θα φουσκώσει καλά και θα γίνει τραγανή. Βγάζουμε από το ψυγείο και με ένα πινέλο, αλείφουμε τις άκρες με αυγό, προσέχοντας μην πάει στη λαδόκολλα γιατί θα κολλήσει η σφολιάτα και δεν θα φουσκώσει.
4. Μοιράζουμε το τυρί και το σαλάμι στις τάρτες και ψήνουμε για 10-15 περίπου λεπτά , σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC στον αέρα, ή μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
5. Βγάζουμε τις σφολιάτες και σπάμε με προσοχή 1 αυγό σε κάθε ταρτάκι, προσέχοντας μην φύγει απέξω.
7. Ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να ψηθεί το αυγό όπως το θέλουμε.
Σερβίρουμε αμέσως και τις τρώμε καυτές. Συνοδεύουμε με μία παγωμένη μπίρα και επαναλαμβάνουμε σε κάθε hangover ή αναζήτηση λιπαρής τροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου