Είναι μία από αυτές τις μέρες (ή τις νύχτες) που θες κάτι λιπαρό. Κάτι να τραβήξει το αλκοόλ από το στομάχι σου, να σε χορτάσει ή τελοσπάντων να σου φτιάξει τη διάθεση…
Τότε αυτά τα 4 υλικά, θα ικανοποιήσουν την ανάγκη σου! Θα γίνουν μια (δύο, τρεις, όσες γουστάρεις) ατομική τάρτα, που θα σε κάνει να αναστενάξεις στην πρώτη δαγκωνιά.Ατομικές τάρτες με σαλάμι, γραβιέρα & αυγό
Μερίδες: 4, Χρόνος Προετοιμασίας: 10′, Χρόνος Ψησίματος: 20-30′, Χρόνος Αναμονής: 30′
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 4 χοντρές φέτες σαλάμι (αέρος ή πικάντικο), ψιλοκομμένο
- 4 αυγά & 1 αυγό χτυπημένο
Εκτέλεση
1. Κόβουμε τη σφολιάτα σε 4 τετράγωνα κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα ταψί φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
2. Χαράσουμε με ένα μαχαίρι τις άκρες της σφολιάτας σε 1 δάχτυλο απόσταση από το τελείωμα τους.
3. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 30 λεπτά να παγώσει καλά η σφολιάτα. Έτσι θα φουσκώσει καλά και θα γίνει τραγανή. Βγάζουμε από το ψυγείο και με ένα πινέλο, αλείφουμε τις άκρες με αυγό, προσέχοντας μην πάει στη λαδόκολλα γιατί θα κολλήσει η σφολιάτα και δεν θα φουσκώσει.
4. Μοιράζουμε το τυρί και το σαλάμι στις τάρτες και ψήνουμε για 10-15 περίπου λεπτά , σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC στον αέρα, ή μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
5. Βγάζουμε τις σφολιάτες και σπάμε με προσοχή 1 αυγό σε κάθε ταρτάκι, προσέχοντας μην φύγει απέξω.
7. Ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να ψηθεί το αυγό όπως το θέλουμε.
Σερβίρουμε αμέσως και τις τρώμε καυτές. Συνοδεύουμε με μία παγωμένη μπίρα και επαναλαμβάνουμε σε κάθε hangover ή αναζήτηση λιπαρής τροφής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου