ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Λικέρ Τριαντάφυλλο!

 Μια μεθυστική ιστορία αγάπης που συμπορεύεται με την ιστορία της Ελλάδας. Το νέο μυθιστόρημα της Ισμήνης Μπάρακλη κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Μίνωας.

Μια ιστορία αγάπης μέσα στο μίσος των πολέμων είναι το νέο βιβλίο της συγγραφέως που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας. Ένα μυθιστόρημα βασισμένο σε ιστορικά γεγονότα που οι σελίδες του αναδίδουν άρωμα από λικέρ τριαντάφυλλο
1904. Η Ασημίνα μεγαλώνει στην παλιά πόλη του Ναυπλίου χωρίς την αγάπη του σκληρόκαρδου πατέρα της, μα μελώνει ως το φυλλοκάρδι από τη στοργή και τη γλύκα της μάνας της. Μετά τον θάνατο της μητέρας της, σε ηλικία εννιά ετών, αναλαμβάνει να αναθρέψει τα ορφανά αδέρφια της. Λίγα χρόνια αργότερα, γνωρίζει τον Παναή και ανάμεσά τους γεννιέται ένας μοιραίος έρωτας, που ανθίζει σε μια σχισμή του βράχου της Ακροναυπλίας, μέχρι την επιστράτευση του αγαπημένου της για τον πόλεμο στην απέναντι όχθη του Αιγαίου.
1924. Η Ασημίνα βρίσκεται στην Αθήνα διωγμένη από τον πατέρα της και παντρεμένη χωρίς τη θέλησή της…
1939. Λίγο πριν το ξέσπασμα του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου, επιστρέφει στο Ναύπλιο, για να συνδεθεί και πάλι το νήμα της ζωής της με την ιστορία του τόπου της…
Η Ισμήνη Μπάρακλη με λυρική γλώσσα συνθέτει μια μεθυστική ιστορία αγάπης η οποία συμπορεύεται με την ιστορία της Ελλάδας. Η γραφή της ιδιαίτερη, γεμάτη εικόνες, μυρωδιές, ήχους και έντονα συναισθήματα. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου κλιμακώνεται το δράμα μιας οικογένειας και παράλληλα μιας ολόκληρης χώρας που τραυματίστηκε από πολέμους, θανατηφόρες επιδημίες, ανελέητη φτώχεια, αλλά και τη σκληρή νοοτροπία των ανθρώπων.
Οι ήρωες του βιβλίου μας παρασύρουν μαζί στην ιστορία και μας καλούν να ζήσουμε από κοντά όσα έζησαν. Μέσα από τις σελίδες της θα περιπλανηθούμε στα σοκάκια του Ψαρομαχαλά, θα ανεβούμε τις δρομόσκαλες, θα φτάσουμε στον βράχο της Ακροναυπλίας να γίνουμε μάρτυρες ενός μεγάλου έρωτα και σαν προχωρήσουμε μέχρι την Αρβανιτιά, θα ζήσουμε πάλι τον Απρίλιο του ’40 και τον βομβαρδισμό των συμμαχικών πλοίων από τα Γερμανικά στούκας.
Ένα ταξίδι στο Ναύπλιο και μια βουτιά στην ιστορία της Ελλάδος.
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:
Η Ισμήνη Μπάρακλη κατάγεται από το Ναύπλιο, αλλά γεννήθηκε στην Αθήνα σε ένα σπίτι γεμάτο βιβλία και μυρωδιές μαγειρικής. Φοίτησε στο St George Commercial College στο τμήμα Ελληνοαγγλομαθών γραμματέων και Δημοσίων Σχέσεων-Marketing.  Εργάστηκε επί σειρά ετών σε μεγάλη οικονομική εφημερίδα ως υπεύθυνη Εκδηλώσεων και Συνεδρίων. Το Λικέρ Τριαντάφυλλο, εμπνευσμένο από το αγαπημένο της Ναύπλιο, την ιδιαίτερη πατρίδα της, αποτελεί έναν μικρό φόρο τιμής στην πόλη αυτή, ένα κλαράκι μπουμπουκιασμένο γιασεμί αφιέρωμα στα σκαλοπάτια του. Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της Από τα Gucci στο… ταγάρι, Το Ημερολόγιο ενός Κακομαθημένου 1 και Το Ημερολόγιο ενός Κακομαθημένου 2.

Πληροφορίες: Το βιβλίο της Ισμήνης Μπάρακλη "Λικερ Τριαντάφυλλο" κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Μίνωας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου