Φανταστείτε μία κρεμώδη λευκή σοκολάτα να στριμώχνεται μεταξύ μιας τραγανής βάσης μπισκότων και μιας μεταξένιας σοκολάτας ganache. Τριπλή απόλαυση!
Πλούσια, κρεμώδης, ονειρική, τριπλή μπάρα cheesecake σοκολάτας.
Δε φέρνει μόνο χρωματική αντίθεση, αλλά εξισορροπεί τέλεια και την πλούσια γεύση της σκούρας σοκολάτας!
Αναμφισβήτητα θα γίνει η Νο 1 επιλογή σας για επιδόρπιο!
Συστατικά:
Για την βάση:
15-16 μπισκότα Oreo (170 γρ.)
6 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένα αμύγδαλα
2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα κομματάκια σοκολάτας
Για την κρέμα:
1 ½ φλιτζάνι (340 γρ.) τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
1/2 φλιτζάνι (100γρ.) ζάχαρη
3 αυγά
1 φλιτζάνι (180 γρ.) ψιλοκομμένα κομματάκια λευκής σοκολάτας
Για την ganache:
3/4 φλιτζανιού κομματάκια μαύρης σοκολάτας
1/2 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Για να κάνουμε την βάση του cheesecake, πρέπει πρώτα να βάλουμε όλα τα μπισκότα μας στο multi και να τα θρυμματίσουμε. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα θρυματισμένα Oreo, τη σκόνη κακάο, τα αμύγδαλα, τα κομματάκια σοκολάτας και το βούτυρο. Με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί περίπου 28×18 εκατοστών και με τα δάχτυλα μας, απλώνουμε και παράλληλα πιέζουμε το μείγμα μας, έτσι ώστε να καλύψει τον πάτο του ταψιού, από άκρο σε άκρο.
Τοποθετούμε την βάση που φτιάξαμε στο ψυγείο να παγώσει μέχρι να την χρειαστούμε.
Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180ο C.
Για τη γέμιση τώρα, τοποθετούμε την άσπρη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (βεβαιωθείτε ότι το μπολ δεν αγγίζει το νερό). Με μία σπάτουλα ανακατεύουμε τη λευκή σοκολάτα μέχρι να λιώσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
Στον κάδο ενός μίξερ ή σε ένα μπολ, αν χρησιμοποιούμε μίξερ χειρός, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη. Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο.
Προσθέτουμε τα 3 αυγά και ανακατεύουμε μέχρι τα υλικά μας να ενωθούν πολύ καλά.
Με το μίξερ σε λειτουργία, προσθέτουμε αργά τη λιωμένη λευκή σοκολάτα. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Βγάζουμε τη βάση του cheesecake από το ψυγείο και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα της λευκής σοκολάτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
Βγάζουμε το cheesecake από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως, σε θερμοκρασία δωματίου.
Μόλις το cheesecake κρυώσει εντελώς, έχει έρθει η ώρα να κάνουμε την ganache.
Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να φθάσει σε σημείο βρασμού. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε από πάνω τη μαύρη σοκολάτα. Αφήνουμε λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι η σοκολάτα να αρχίσει να λειώνει και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει μεταξένια υφή.
Ρίχνουμε την ganache πάνω από το κρύο cheesecake και το αφήνουμε για λίγα λεπτά πριν το κόψουμε σε μπάρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου