ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Κέικ με γιαούρτι και φράουλες

040414_cake_yogurt

Είναι η εποχή που έχουμε πολλές φράουλες. Μπορούμε να κάνουμε μαρμελάδα, αλλά σίγουρα δεν θα μετανιώσετε αν κάνετε αυτο το μυρωδάτο υγρό, δροσερό φρουτοκέικ…

Χρειαζόμαστε:
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 3 κ.σ χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι, για κάθε χρήση
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 250γρ απλό ή βανίλια γιαούρτι
  • 1/3 φλιτζανιού γάλα
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 340 γρ. φρέσκες φράουλες κομμένες
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ. Κοσκινίστε μαζί τα 2 φλιτζάνια αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε μαζί και το ξύσμα λεμονιού.
Με ένα ηλεκτρικό μίξερ,χτυπάμε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Ρίχνουμε μετά τα αυγά ένα ένα και στη συνέχεια, ανακατέψτε το 1 κ.σ. χυμό λεμονιού. Μετά ρίχνουμε εναλλάξ αλεύρι και το γιαούρτι, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Προσθέστε το γάλα και τη βανίλια.
Και τελευταία τις φράουλες.
Ρίξτε το μίγμα στη φόρμα. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά, ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα μπει στο κέικ να βγει καθαρή.
Αφήστε να κρυώσει τουλάχιστον 20 λεπτά στη φόρμα, στη συνέχεια, βάλτε το πάνω σε σχάρα να κρυώσει τελείως. Αφού κρυώσει χτυπήστε ελαφρά μαζί τις υπόλοιπες 2 κ.σ. χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη άχνη. Περιχύνουμε πάνω από την κορυφή του κέικ.
Έτοιμο και πεντανόστιμο κέικ με γιαούρτι και  φράουλες! ΚΑΛΟ ΣΚ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου