ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Πάβλοβα με σοκολάτα και κεράσια

pavlova_237V02

Ένα γλυκό σαν ζωγραφιά, μία γεύση που απλά κολάζει… Τραγανή και γλυκιά μαρέγκα με λιωμένη σοκολάτα, κρέμα γάλακτος και υπέροχα φρέσκα κεράσια. Τι άλλο να θέλει κανείς από ένα γλυκό;

Σας προτείνω να βάλετε την τούρτα στην κατάψυξη για λίγη ώρα ώστε να είναι αρκετά δροσερή και δεμένη.
Δώστε μεγάλη προσοχή στο ψήσιμο της μαρέγκας. Θέλει αργό ψήσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία. Αφού τις ψήσετε μην βιαστείτε να τις βγάλετε από τον φούρνο. Η απότομη αλλαγή θερμοκρασία θα χαλάσει το σχήμα τους. Κρατήστε τις μέσα, με σβηστό τον φούρνο, για μία ώρα.
Καλές γλυκές μαγειρικές!

Υλικά:
  • 5 ασπράδια αυγών
  • 290γρ. πολύ ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
  • 1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 450γρ. κεράσια, κομμένα στην μέση και χωρίς κουκούτσι
  • 200γρ. μαύρη σοκολάτα, συν έξτρα για πασπάλισμα

Εκτέλεση:
  1. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε ένα μίξερ μέχρι να σχηματιστούν οι μαλακές κορυφές. Βαθμιαία προσθέτουμε τη ζάχαρη, ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι το μείγμα να γίνει γυαλιστερό και να σχηματιστούν οι  δύσκαμπτες αιχμές. Εάν το μείγμα τρίβεται ανάμεσα στα δάχτυλά σας θα πρέπει να υπάρχουν κρύσταλλοι ζάχαρης, τότε χτυπήστε το ακόμα μέχρι να γίνει λείο. Στη συνέχεια χτυπάμε μέσα και το εκχύλισμα βανίλιας.
  2. Απλώνουμε το μείγμα σε ταψιά σχηματίζοντας τέσσερις, 15 εκατοστών δίσκους. Ψήνουμε για 1 ½  ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 120 ° C και στη συνέχεια σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε τις μαρέγκες  μέσα για μία ώρα.
  3. Λιώνουμε τη σοκολάτα και την ανακατεύουμε με 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος.
  4. Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει λίγο.
  5. Για τη συναρμολόγηση: Παίρνουμε ένα δίσκο μαρέγκα και απλώνουμε το ¼  από το μείγμα σοκολάτας από πάνω. Απλώνουμε ¼  της κρέμας γάλακτος από πάνω και στη συνέχεια σκορπίζουμε τα κεράσια. Βάζουμε από πάνω  την άλλη μαρέγκα και επαναλαμβάνουμε με την σοκολάτα, την κρέμα και τα κεράσια έως ότου έχουμε στοιβάξει όλες τις μαρέγκες. Τρίβουμε λίγη σοκολάτα πάνω από την τούρτα μας για μια τελευταία πινελιά.
  6. Σερβίρουμε αμέσως την πάβλοβα με σοκολάτα ή την βάζουμε στην κατάψυξη για μια ώρα πριν την κόψουμε ώστε να μην διαλυθούν τα κομμάτια την ώρα που κόβουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου