Λίγο πριν χαθούν από τα μανάβικα, ας εκμεταλευτούμε αυτά τα μυρωδάτα φρούτα για να κάνουμε μικρά πεντανόστιμα κεκάκια. Η συνταγή είναι τόσο εύκολη, όσο εύκολα θα εξαφανιστούν κι αυτά από τον πάγκο της κουζίνας. Πάμε στην κουζίνα να τα κάνουμε.
Χρειαζόμαστε:
- 170 γρ. βούτυρο
- 1 φλ. ζάχαρη (+1/4 φλ. για μετά)
- 3 φλ. αλεύρι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (3 1/2 κ.γ)
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 αβγά χτυπημένα
- 3 ροδάκινα κομμένα σε φέτες
- 200 γρ. γιαούρτι
- 1/4 φλ. γάλα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το ένα φλ. ζάχαρη, το μπέικιν, το αλάτι, το ξύσμα, του πορτοκαλιού.. «Κόβουμε» μέσα το βούτυρο (με τα δάχτυλα καλύτερα). Δηλαδή βάζουμε σε κομμάτια το βούτυρο και το τρίβουμε μαζί με το αλεύρι μέχρι να γίνουν σαν μικροί σβώλοι.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το γάλα και τα αβγά.
Βάζουμε αυτό το μείγμα μέσα στο μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε μέχρι να υγρανθεί όλο.
Τώρα που το μείγμα μας είναι έτοιμο το βάζουμε σε μικρά χάρτινα φορμάκια ή στο σκεύος μας που έχουμε πρώτα βουτυρώσει κι αλευρώσει. Στη μέση από κάθε φορμάκι βάζουμε ένα ή δύο κομμάτια ροδάκινο.
Βάλτε τα στο φούρνο και ψήστε για 50-60 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου