ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Καλοκαίρι για πάντα στον ανεξερεύνητο παράδεισο της Κιμώλου!

Ένας ανεξερεύνητος παράδεισος σας περιμένει, για να περάσετε τις καλύτερες διακοπές της ζωής σας. Η Κίμωλος είναι ένα γνήσιο, γραφικό μικρό νησί με απίστευτες φυσικές ομορφιές που αξίζει να δείτε από κοντά.
Ανήκει στο σύμπλεγμα των νοτιοδυτικών Κυκλάδων, βρίσκεται πολύ κοντά στη Μήλο και έχει έκταση 37 τ. χλμ. Πρόκειται για ένα ηφαιστειογενές κι ορεινό νησί που αιχμαλωτίζει με την ομορφιά των σχηματισμών των ηφαιστειογενών πετρωμάτων της.
Νησί για ερωτευμένους
Τα πλακόστρωτα δρομάκια, με σχεδιασμένες καρδιές και πεταλούδες από ασβέστη σε πολλά σημεία τους, τα φρεσκοασβεστωμένα σπίτια με μπλε παράθυρα που αντανακλούν το κυκλαδίτικο φως, τα λευκά εκκλησάκια με τους γαλάζιους τρούλους, τα λευκά βράχια κι οι ασπρισμένοι δρόμοι, οι παλιοί ανεμόμυλοι, οι περίτεχνες ξερολιθιές είναι λίγα μόνο από τα στοιχεία που κάνουν την Κίμωλο μοναδική.
Συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα, διαθέτει κλασσική κυκλαδίτικη ομορφιά, γραφικούς οικισμούς που «κρατούν» την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, ανθρώπους απλούς με διάθεση για κουβέντα και μοναδικό φυσικό κάλλος με τα βράχια,  το λιμανάκι όπου επισκευάζονται οι βάρκες, τις παραλίες με τα αρμυρίκια και τα ανεμοδαρμένα βουνά και το υπέροχο ενετικό κάστρο στο Χωριό.
Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε την σπεσιαλιτέ του νησιού, ένα είδος πίτσα που ονομάζεται «Λαδένια» (φρέσκο ζυμάρι με ντομάτα και κρεμμύδι - την πιο απλή και νόστιμη εκδοχή πίτσας που υπάρχει στην Ελλάδα), χωριάτικη σαλάτα με ντόπια κάππαρη, την κολοκυθένια (είδος κολοκυθόπιτας) και τον πεντανόστιμο πολτό ντομάτας που σερβίρεται σαν μεζές.

Χαλαροί ρυθμοί
Η Κίμωλος δεν έχει Χώρα, αλλά Χωριό.  Έχει ήσυχες, καταγάλανες παραλίες και γραφικούς οικισμούς. Δεν έχει ξέφρενη νυχτερινή ζωή, αλλά παραδοσιακά ταβερνάκια, καφενεία και μερικές καφετέριες. Ζει μακριά από τους αγχώδεις ρυθμούς των μεγαλουπόλεων και τις κοσμικότητες των Κυκλάδων.
Γι’ αυτό αποτελεί τέλεια ιδέα για απόδραση για όσους επιθυμούν ξεκούραση, ηρεμία κι ησυχία. Επισκεφθείτε την και αφεθείτε στη μαγεία της. Μόλις 2 χλμ. ΒΔ από το λιμάνι της Ψάθης βρίσκεται το  αμφιθεατρικά χτισμένο στο όρος Ξαπλοβούνι, Χωριό ή Κίμωλος. Ήσυχα σοκάκια, απλά λευκά σπιτάκια, μικρά καταστήματα με ξύλινες επιγραφές και καφενεδάκια που ξεπετάγονται σε κάθε στενό συνθέτουν το όμορφο τοπίο του.
Το Κάστρο

Το μεσαιωνικό κάστρο είναι ο παλιότερος οικιστικός πυρήνας του νησιού. Αποτελείτο από δύο συγκροτήματα κατοικιών, που το ένα περιέκλειε το άλλο. Το Μέσα Κάστρο είναι σήμερα ερειπωμένο. Το Έξω Κάστρο, όμως, διατηρεί ακόμη μια σειρά διώροφων κυκλαδίτικων σπιτιών, πολλά από τα οποία έχουν στην πρόσοψή τους οικόσημα και χρονολογίες.
Καλοκαίρι για πάντα

Η Κίμωλος διαθέτει υπέροχες παραλίες που ικανοποιούν όλα τα γούστα. Ψιλή αμμουδιά, βότσαλο και βραχώδης ακτές συνθέτουν το μοναδικό παζλ των ακτών της. Η Πράσσα είναι μία απέραντη αμμουδιά με κατάλευκη, χοντρή άμμο και τιρκουάζ νερά.  Πρόκειται για την καλύτερη ίσως παραλία του νησιού. Το υπόλοιπο top-5 συνθέτουν οι παραλίες Αλυκή, Καλαμίτσι, Μπονάτσα και, λίγο μακρύτερα, τα Μαυροσπήλια. Απάνεμοι ορμίσκοι, ηφαιστειακά πετρώματα που εκπλήσσουν με τις χρωματικές παραλλαγές και τους σχηματισμούς τους, χρυσή άμμος και βαθυγάλαζα, κρυστάλλινα νερά συνθέτουν το προφίλ αυτής της πλευράς του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου