ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΣΟΚ-Πωλείται το Ναυάγιο, το πιο διάσημο αξιοθέατο της Ζακύνθου..

Το Ναυάγιο, το πιο διάσημο αξιοθέατο της Ζακύνθου, αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών απ’ όλο τον κόσμο και πρόσφατα ψηφίστηκε από την αμερικάνική εφημερίδα Huffington Post, ως η καλύτερη παραλία του κόσμου. Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι η περιοχή που το περιβάλλει πωλείται, αφού οι τίτλοι ιδιοκτησίας ανήκουν σε οικογένεια ντόπιων
αριστοκρατών.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Ζακύνθου, έχει κατατεθεί συμβόλαιο αξίας 9 εκ. ευρώ και ποσό 400 χιλιάδων ευρώ ως προκαταβολή για το φόρο μεταβίβασης. Παρ’ όλα αυτά η νομιμότητα της πώλησης είναι προς διερεύνηση, όπως δηλώνει στον "ΕΤ" ο Δήμαρχος, κ. Παύλος Κολοκοτσάς. «Το θέμα παρακολουθούν οι Νομικές υπηρεσίες του Δήμου, γιατί εμπλέκεται ο Δήμος, η εκκλησία και το Δημόσιο. Έχουμε βρει αρκετά στοιχεία σχετικά με το θέμα και υπάρχει πιθανότητα να μην πρόκειται για μια καθαρή πώληση. Η περιοχή του Ναυαγίου έχει ψηφιστεί ως η καλύτερη παραλία του κόσμου και για εμάς είναι θέμα τιμής και προβολής της Ζακύνθου αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Είμαι υπέρ της ανάπτυξης, αρκεί να γίνονται όλα με νόμιμο τρόπο και να μην καταπατείται η περιουσία του Δημοσίου» ξεκαθαρίζει.
Η εταιρεία που εμφανίζεται ως ο αγοραστής της επίμαχης έκτασης  δραστηριοποιείται στο διεθνές real estate και σύμφωνα με κάποιους είναι συμφερόντων του εμίρη του Κατάρ. Πωλητής της επίμαχης έκτασης  είναι ο τελευταίος απόγονος μιας παλιάς οικογένειας ευγενών του νησιού, με τίτλους από τον 17ο αιώνα. « Η οικογένεια  έχει βενετσιάνικους τίτλους. Οι νομικές μας υπηρεσίες ψάχνουν μέσω της Βενετίας τι τίτλοι υπάρχουν και αν πράγματι ο πωλητής είναι κληρονόμος αυτής της μεγάλης περιουσίας. Τον συγκεκριμένο άνθρωπο δεν τον γνωρίζουμε στο νησί και τα συμβόλαια έγιναν στην Αθήνα » δηλώνει ο κ. Κολοκοτσάς.  Η περιοχή για την οποία υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον, είναι έκταση η οποία, σύμφωνα με την Εκκλησία, ανήκει στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών και περιλαμβάνει μάλιστα την διάσημη παραλία του "Ναυαγίου".
O Μητροπολίτης Δωδώνης και πρώην Ζακύνθου, κ. Χρυσόστομος, δήλωσε για το θέμα ότι η Εκκλησία μελετάει το θέμα, διότι διατηρεί ιδιοκτησιακούς τίτλους για την περιοχή και πώς  δεν προτίθεται να απεμπολήσει τα δικαιώματά της: «Όλα ερευνώνται από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, διότι υπάρχουν τεράστια κενά, από το θέμα της εγκυρότητας της διαθήκης, μέχρι και το θέμα των μεγεθών. Υπάρχουν κενά όχι μόνο στη διαθήκη αλλά και ως προς τις εκτάσεις τις οποίες φέρεται να έχει ο κατέχων, ο οποίος μεταβιβάζει. Το θέμα θα ξεκαθαριστεί το επόμενο διάστημα και πιστεύω πως θα έχουμε εξελίξεις.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου