ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Κριτική ταινίας: Ηρακλής: Οι Θρακικοί Πόλεμοι! (trailer)

Λίγους μήνες μετά το μπλοκμπάστερ «Hρακλής: η Αρχή του Θρύλου» του Ρένι Χάρλιν, ξαναβρίσκουμε το μυθικό ήρωα σε νέες περιπέτειες και με νέο παρουσιαστικό, καθώς αυτή τη φορά ο Ντουέιν Τζόνσον («Fast And Furious 5 και 6») παίρνει τον κεντρικό ρόλο.

Τα αρρενωπά και άγρια χαρακτηριστικά του ηθοποιού συμβαδίζουν απόλυτα με την τρομερή ανίκητη φύση του προσώπου-μύθου που υποδύεται, αναδύοντας κάτι πρωτόγονο και ζωώδες.
Ο πρώην επαγγελματίας κατσέρ δανείζει την επιβλητική του μορφή –όπως και σε άλλες ταινίες με γεροδεμένους άνδρες- και κερδίζει τις εντυπώσεις, ιδιαίτερα όταν φορά τη λεοντή μέσα από την οποία ξεπροβάλλει η κεφαλή του.
Η ιστορία αυτής της νέας ταινίας βασίζεται στο ομώνυμο graphic novel του Στιβ Μουρ, με τον Ηρακλή να αποτελεί έναν από τους χαρακτήρες της αμερικανικής επιχείρησης πολυμέσων Radical Comics. Σεναριακά και αισθητικά, «Ηρακλής: Οι Θρακικοί Πόλεμοι» αποτελεί μια σύγχρονη εκδοχή ενός peplum, δηλ. μιας ταινίας βασιζόμενης στην Αρχαιότητα ή/και την Ιστορία, με ήρωες, μύθους και μάχες να εμπλέκονται, φιλοδοξώντας την κατάκτηση ενός μεγάλου κοινού.
Ο μύθος αφορά σε μια περίοδο μετά τους «12 Άθλους», όπου ο Ηρακλής γίνεται μισθοφόρος και με πέντε πιστούς ακόλουθούς του διατρέχει όλη την αρχαία Ελλάδα προσφέροντας τις «υπηρεσίες» του με αντάλλαγμα κάποια λίτρα χρυσού. Θα εμπλακεί σε έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο που έχει ρημάξει το βασίλειο της Θράκης, μια μάχη για τη διεκδίκηση του πολυπόθητου θρόνου.
Τα δύο στρατόπεδα του βασιλιά Κότυ και του Ρήσου (ο οποίος ήταν βασιλιάς των Θρακών σύμφωνα με τη μυθολογία) θα έρθουν αντιμέτωπα και θα επιδοθούν σε μια σειρά από ποικίλες αναμετρήσεις, που η 3d απόδοση και τα πολύ γενικά πλάνα με λήψεις συχνά από πολύ ψηλά, θα καταστήσουν ακόμη πιο θεαματικές.
Σα δύο διαφορετικές ομάδες χορευτών, «θα δώσει» η κάθε παράταξη «το νούμερό της», αρχικά μαζικά και έπειτα διασκορπιζόμενοι οι πολεμιστές. Βέβαια, ο Ηρακλής ξεχωρίζει λιώνοντας στην κυριολεξία τον κάθε περήφανο αντίπαλο, ξεριζώνοντας ακόμη και τεράστια αγάλματα που στέκονται αγέρωχα και παρατηρούν τα γεγονότα από ψηλά.

Η αναπαράσταση των Θρακών πολεμιστών είναι αρκετά επιτυχημένη, καθώς αποδίδεται η μαχητικότητα του χαρακτήρα τους, στοιχείο για το οποίο μας πληροφορεί ο Θουκυδίδης, που έζησε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του στη Θράκη και είχε θρακική καταγωγή από τον πατέρα του. Το σώμα τους, επίσης, είναι γεμάτο τατουάζ, χαρακτηριστικό των ευγενών Θρακών.
Ο ημίθεος ατρόμητος ήρωας παρουσιάζεται γεμάτος ευαισθησίες και ψυχικούς πόνους εξαιτίας ενός βασανισμένου παρελθόντος που τον στοιχειώνει. Όλα τα παραπάνω στοιχεία τονίζουν την ανθρώπινη πλευρά του θρυλικού ήρωα, βοηθώντας στην ταύτιση των θεατών. Η ταινία «Ηρακλής: Οι Θρακικοί Πόλεμοι» θα διασκεδάσει όλη την οικογένεια.
Σκηνοθεσία: Μπρετ Ράτνερ. Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Ίαν ΜακΣέιν, Τζον Χερτ, Ρούφους Σιούελ, Τζόζεφ Φάινς, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Ιρίνα Σάικ. Εταιρεία Διανομής: VIP.




Πηγη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου