ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΝΑ ΦΑΜΕ ΚΑΤΙ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ

                                                  ΕΛΛΗΝΙΚΟ CLUB SANDWICH
Από τον Chef Κώστα Τζιτζικάκη
                                         
ΥΛΙΚΑ

Για τη κρέμα τυριού:
  • 100 γρ. φέτα 
  • 100 γρ. μυζήθρα μαλακή
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 
  • Λεμονοθύμαρο
Για το σάντουιτς:
  • 3 φέτες χοιρινό fouantre με μυρωδικά Ιfantis 
  • 3 φέτες ψωμί από χωριάτικο καρβέλι 
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κρεμμύδι 
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 ντομάτα 
  • 1 πορτοκάλι 
  • Πράσινη σαλάτα λόλα 
  • Μουστάρδα Hellmann’s Mild
  • Μαγιονέζα Hellmann’s Real 
  • Τηγανητές πατάτες για γαρνιτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ τρίβουμε τη φέτα, προσθέτουμε τη μυζήθρα, το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Αρωματίζουμε με φρέσκο λεμονοθύμαρο ψιλοκομμένο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το καραμελώνουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και 1 κ.σ. ζάχαρη.
Ψήνουμε το ψωμί στο γκρίλ ή σε σχαριέρα ή σε τοστέρια. Μόλις ψηθεί ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Φιλετάρουμε το πορτοκάλι μας, κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλες και περνάμε από το τηγάνι τις φέτες χοιρινού για να ζεσταθούν και να βγάλουν τα μυρωδικά τους.
Παίρνουμε την πρώτη φέτα ψωμιού, στρώνουμε μια στρώση κρέμας τυριού, από πάνω ροδέλες ντομάτας, φέτες χοιρινού, φύλλα λόλας, σκεπάζουμε με την επόμενη φέτα ψωμιού, στρώνουμε κρέμα τυριού, φιλέτα πορτοκαλιού, καραμελωμένα κρεμμύδια, φέτα χοιρινού και σκεπάζουμε με την τελευταία φέτα ψωμιού. Στη συνέχεια καρφώνουμε καλαμάκια για σουβλάκι στο σάντουϊτς, ανάλογα πόσα τμήματα θα κόψουμε, κόβουμε σε τμήματα και σερβίρουμε μαζί με πατάτες τηγανιτές και ντιπάκια μαγιονέζας και μουστάρδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου