Υλικά
½ καρπούζι δύο κιλά περίπου
1 ½ φλυτζ. ζάχαρη
2 κ.σ. λικέρ αρεσκείας σας
1/4 φλυτζ. χυμό λεμονιού
1 αστεροειδή γλυκάνισο
½ καρπούζι δύο κιλά περίπου
1 ½ φλυτζ. ζάχαρη
2 κ.σ. λικέρ αρεσκείας σας
1/4 φλυτζ. χυμό λεμονιού
1 αστεροειδή γλυκάνισο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το καρπούζι από τα κουκούτσια και την φλούδα και το λειώνουμε στο μπλέντερ. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη το γλυκάνισο και το λειωμένο καρπούζι και το βράζουμε ώσπου η ζάχαρη να λειώσει καλά, αφαιρούμε το γλυκάνισο και ρίχνουμε το λεμόνι και το λικέρ ανακατεύοντας καλά και το αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Το βάζουμε στην παγωτομηχανή ή σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο μετά από μία ώρα το ανακατεύουμε ξανά.
Καλή σας όρεξη!
Καθαρίζουμε το καρπούζι από τα κουκούτσια και την φλούδα και το λειώνουμε στο μπλέντερ. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη το γλυκάνισο και το λειωμένο καρπούζι και το βράζουμε ώσπου η ζάχαρη να λειώσει καλά, αφαιρούμε το γλυκάνισο και ρίχνουμε το λεμόνι και το λικέρ ανακατεύοντας καλά και το αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Το βάζουμε στην παγωτομηχανή ή σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο μετά από μία ώρα το ανακατεύουμε ξανά.
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου