ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Καλοκαιρινή σαλάτα

Καλοκαιρινή σαλάτα
Ας αρχίσουμε με μια καλοκαιρινή σαλάτα! Είναι ο ευκολότερος τρόπος να συστήσετε την μαγειρική με λουλούδια σ' αυτούς τους βαριεστημένους ανθρώπους που νομίζουν ότι έχετε τρελαθεί τελείως! (και παρ' όλα αυτά σας αγαπούν!).


Πάρτε ένα μείγμα από ΤΡΥΦΕΡΑ μαρουλόφυλλα και από 3 ντουζίνες περίπου άνθη ΝΕΡΟΚΑΡΔΑΜΟΥ. Κρατήστε τα απαλά γιατί με λίγη πίεση καταστρέφονται εύκολα. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο μην πλένετε τα άνθη αν είναι δυνατόν.

Πάρτε αρωματισμένο ξύδι και άλλα εποχιακά ντρέσιν και προετοιμάστε τα σύμφωνα με τις οδηγίες. Λίγο πριν το σερβίρισμα προσθέστε το ντρέσιν, ανακατώστε μια φορά και σερβίρετε! Τα νεροκάρδαμα έχουν πιπεράτη γεύση και είναι πράγματι απολαυστικά! Μπορείτε επίσης να παραγεμίσετε αυτά τα λουλούδια με ντιπ κρέμας τυριού. Προσθέστε μαϊντανό, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και βασιλικό σε μια συσκευασία τυριού κρέμα και αφήστε το να μείνει για δυο ώρες μέχρι να μαλακώσει και τα βότανα ανακατευθούν καλά στο μείγμα. Γεμίστε τα λουλούδια όσο πιο απαλά μπορείτε. Βάλτε τα στο ψυγείο, σερβίρονται κρύα. Μπορείτε επίσης να γεμίσετε άνθη ημεροκάλης ή άνθη κολοκυθιού με την ίδια μέθοδο.

Άλλο ένα ντρέσιν που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γι' αυτή τη σαλάτα είναι ένα λαδόξυδο από τριαντάφυλλα. Πάρτε μια κούπα τριανταφυλλόξυδο (δείτε την ανάλογη συνταγή), μια κούπα ηλιέλαιο, ένα κουταλάκι ζάχαρη, και 4 ροζ τριαντάφυλλα για διακόσμηση. 

Αρωματικός κήπος-Αγγουροσαλάτα
  • 3 φέτες καθαρισμένα και κομμένα αγγουράκια 
  • 6 μικρά κλαδάκια βασιλικού
  • Μια χούφτα λουλούδια σκόρδου 
  • 1/2 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 6 φύλλα λεμονιάς(αφαιρέστε τα πριν το σερβίρισμα)
  • Ανακατώστε τα υλικά και αφήστε τα για μερικές ώρες στο ψυγείο.
  • Ντρέσιν (για νοστιμιά)
  • 50% Χυμός λεμονιού
  • 50% σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς (τσίλλι)
Καλοκαιρινή σαλάτα παπάγιας
  • Μια παπάγια καθαρισμένη, σε φέτες
  • Μια  καρδιά μαρουλιού
  • Μπιζέλια 
  • Ροδοπέταλα από 2-3 μεγάλα αρωματικά τριαντάφυλλα
  • Ανακατώστε τα υλικά και σερβίρετε κρύα με ντρέσιν γαλλικής μουστάρδας.
Τουλίπες με τόνο 

Υλικά
(γίνονται 4 μερίδες)

12 τουλίπες με έντονα χρώματα
2 συσκευασίες τόνος σε νερό, στραγγισμένο
3 κλωνάρια σέλινο, χοντροκομμένα
1 κουταλάκι κάρι σε σκόνη
1/3 κούπας μαγιονέζα
πιπέρι φρεσκοτριμμένο για νοστιμιά
μαρούλι για γαρνιτούρα

Εκτέλεση
Αφαιρούμε τα πέταλα από 8 τουλίπες, κόβοντάς τα 1/2 εκατοστό πάνω από το σημείο που συγκρατούνται στο άνθος, για να απομακρύνουμε το πικρό τους τμήμα. Κόβουμε τα πέταλα ζουλιέν, σε λωρίδες, και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον τόνο με το σέλινο, το κάρι, τη μαγιονέζα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτουμε τα πέταλα κομμένα ζουλιέν και ανακατώνουμε ελαφρά. Κόβουμε τα κοτσάνια από τις υπόλοιπες τουλίπες και αφαιρούμε τους στήμονες και τον ύπερο. Τοποθετούμε κάθε τουλίπα επάνω σε ένα στρώμα από μαρούλι. Παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα του τόνου και γεμίζουμε απαλά τις τουλίπες. Σερβίρουμε.


valentine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου