Τι χρειαζόμαστε:
- 1 πακέτο φύλλα για πίτα (χοντρά)
- 400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 250 γρ. τυρί φέτα1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 4 αυγά
- λίγο άνηθο και μαϊντανό
- 300 ml. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
- 250 ml. ανθρακούχο νερό (σόδα)
- 250 γρ. μαργαρίνη
- αλάτι – πιπέρι
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 πακέτο φύλλα για πίτα (χοντρά)
- 400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 250 γρ. τυρί φέτα1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 4 αυγά
- λίγο άνηθο και μαϊντανό
- 300 ml. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
- 250 ml. ανθρακούχο νερό (σόδα)
- 250 γρ. μαργαρίνη
- αλάτι – πιπέρι
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
Πώς το κάνουμε:
1) Καθαρίζουμε και τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη . Βάζουμε το λάδι να ζεσταίνεται και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
2) Μετά ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην μείνουν μεγάλα κομμάτια κιμά. Αφήνουμε να σοταριστεί ώσπου να αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε μέσα τον άνηθο και τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
3) Μόλις αλλάξει χρώμα ο κιμάς τον αφήνουμε 5-6 λεπτά να σοκαριστεί και μετά τον βάζουμε σε άλλο σκεύος να κρυώσει ελαφρώς.
4) Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε την μαργαρίνη χωρίς να την κάψουμε και την έχουμε έτοιμη για τα φύλλα μας.
8) Αφού απλώσουμε στο ταψί μας τα τρία πρώτα φύλλα βάζουμε τη μισή γέμιση και συνεχίζουμε με αλλά τρία φύλλα καλά λαδωμένα.
9) Βάζουμε και την υπόλοιπη γέμιση και γυρίζουμε όλα τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα και τα λαδώνουμε.
10) Απλώνουμε και τα τελευταία τρία φύλλα από πάνω λαδώνοντας τα καλά και τυλίγουμε στις άκρες. Κόβουμε με ένα μυτερό μαχαίρι την πίτα μέχρι κάτω.
11) Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα ελαφρώς και προσθέτουμε σιγά σιγά την σόδα. Αυτό το μείγμα τα ρίχνουμε πάνω από την πίτα μας.(μην φοβηθείτε ότι θα είναι πολύ, θα απορροφήθει όλο.)
12) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου, μέχρι να γίνει χρυσή από πάνω και να είναι ψημένη και από κάτω. Αφήνουμε για λίγη ώρα να κρυώσει και μετά κόβουμε σε κομμάτια.
sintagespareas
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου