ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Κρεατοτυρόπιτα κόλαση

            Κρεατοτυρόπιτα κόλαση


Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο φύλλα για πίτα (χοντρά)
  • 400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 250 γρ. τυρί φέτα1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 4 αυγά
  • λίγο άνηθο και μαϊντανό
  • 300 ml. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
  • 250 ml. ανθρακούχο νερό (σόδα)
  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • αλάτι – πιπέρι
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο


Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Καθαρίζουμε και τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη . Βάζουμε το λάδι να ζεσταίνεται και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Βήμα 2
2) Μετά ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην μείνουν μεγάλα κομμάτια κιμά. Αφήνουμε να σοταριστεί ώσπου να αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε μέσα τον άνηθο και τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 3
3) Μόλις αλλάξει χρώμα ο κιμάς τον αφήνουμε 5-6 λεπτά να σοκαριστεί και μετά τον βάζουμε σε άλλο σκεύος να κρυώσει ελαφρώς.
Βήμα 4
4) Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε την μαργαρίνη χωρίς να την κάψουμε και την έχουμε έτοιμη για τα φύλλα μας.
Βήμα 5
5) Ανοίγουμε τα φύλλα και λαδώνουμε πρώτα το ταψί.
Βήμα 6
6) Τα φύλλα που είχα εγώ ήταν εννιά οπότε έβαλα πρώτα τα τρία φύλλα λαδώνοντας το καθένα.
Βήμα 7
7) Αφού κρυώσει ελαφρώς ο κιμάς προσθέτουμε την φέτα και το δυο αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 8
8) Αφού απλώσουμε στο ταψί μας τα τρία πρώτα φύλλα βάζουμε τη μισή γέμιση και συνεχίζουμε με αλλά τρία φύλλα καλά λαδωμένα.
Βήμα 9
9) Βάζουμε και την υπόλοιπη γέμιση και γυρίζουμε όλα τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα και τα λαδώνουμε.
Βήμα 10
10) Απλώνουμε και τα τελευταία τρία φύλλα από πάνω λαδώνοντας τα καλά και τυλίγουμε στις άκρες. Κόβουμε με ένα μυτερό μαχαίρι την πίτα μέχρι κάτω.
Βήμα 11
11) Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα ελαφρώς και προσθέτουμε σιγά σιγά την σόδα. Αυτό το μείγμα τα ρίχνουμε πάνω από την πίτα μας.(μην φοβηθείτε ότι θα είναι πολύ, θα απορροφήθει όλο.)
Βήμα 12
12) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου, μέχρι να γίνει χρυσή από πάνω και να είναι ψημένη και από κάτω. Αφήνουμε για λίγη ώρα να κρυώσει και μετά κόβουμε σε κομμάτια.





sintagespareas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου