ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Αλληλεπιδράσεις μεταξύ βοτάνων-φαρμάκων απειλούν την ζωή ασθενών!


Αποτέλεσμα εικόνας για βαλσαμόχορτο


Σύμφωνα με τους ειδικούς της «Mayo Clinic», τα φυτικά σκευάσματα, όπως π.χ. το βαλσαμόχορτο .....
..... (γνωστό και ως St. John’s Wort) και το τζίνγκο μπιλόμπα, περιορίζουν την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων που καταπολεμούν την αρρυθμία και την υπέρταση.


Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, οι ασθενείς θα πρέπει να ενημερώνουν το θεράποντα γιατρό τους σε περίπτωση που λαμβάνουν φυτικά σκευάσματα.

Το βαλσαμόχορτο λαμβάνεται κυρίως για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και των προβλημάτων ύπνου.

Το τζίνγκο μπιλόμπα θεωρείται ότι βοηθά στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, την όξυνση της προσοχής και της ενεργητικότητας, ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία σε ασθενείς που λαμβάνουν αιμολυτικά φάρμακα όπως η ασπιρίνη και η βαρφαρίνη.

Σύμφωνα με τον καθηγητή και καρδιολόγο δρ. Αρσάντ Τζαχανγκίρ, πολλοί άνθρωποι έχουν την ψευδαίσθηση της ασφάλειας όσον αφορά τα φυτικά προϊόντα, γιατί τα βλέπουν ως φυσικά, ωστόσο ο όρος «φυσικό» δεν σημαίνει πάντοτε ότι τα προϊόντα αυτά είναι και ασφαλή.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι κάθε ουσία που λαμβάνουμε επιδρά στον οργανισμό μας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ενώ κάποιες από τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ βοτάνων-φαρμάκων, μπορεί να είναι ακόμη και απειλητικές για τη ζωή ενός ασθενούς.


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου