ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Φόρους φέρνει ο νέος νόμος για τα κατοικίδια!


Αποτέλεσμα εικόνας για γάτες

Νέους φόρους και πρόστιμα-φωτιά για τους παραβάτες φέρνει ο νέος νόμος για τα κατοικίδια, τη στιγμή που η χώρα εξακολουθεί να σημειώνει σοβαρές ελλείψεις και ......
....... κενά όχι μόνο στην νομοθεσία για τα κατοικίδια ζώα αλλά και στην ενημέρωση των πολιτών σε θέματα φιλοζωΐας.

Το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα ζώα συντροφιάς αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση έως τις αρχές Φεβρουαρίου, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», και στις βασικές του διατάξεις προβλέπονται ποινές και πρόστιμα για την κακοποίηση μεγαλώνουν καθώς και οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών.

Τα βασικά σημεία στις αλλαγές που έρχονται και όσα εξετάζονται είναι:

Αλλαγές στα πρόστιμα, το ύψος των οποίων βάσει του υφιστάμενου νόμου φτάνει έως τα 30.000 ευρώ. Τα υψηλότερα αφορούν στο βασανισμό και την κακοποίηση ζώων. Το νέο σύστημα θα προβλέπει ποινές και για τους δήμους, οι οποίοι δεν έχουν συστήσει ακόμα τις προβλεπόμενες πενταμελείς επιτροπές και φαίνεται να δίνουν παραποιημένα στοιχεία για τα αδέσποτα. Πάντως έως το 2015, σύμφωνα με τις απαντήσεις των δήμων, λειτουργούσαν μόλις 48 δημοτικά, διαδημοτικά και ιδιωτικά καταφύγια.
Ειδικό τέλος αγοραστή θα επιβάλλεται σε κάθε αγοραστή ζώου. Από την πληρωμή του εξετάζεται η εξαίρεση υιοθετούν ζώο από δομές αδέσποτων, όσων χρειάζονται ζώα για λόγους υγείας (σκύλοι-οδηγοί τυφλών), όσων αγοράζουν στειρωμένα ζώα και όσων έχουν χαμηλά εισοδήματα.
Εξετάζεται και η επιβολή ενός μικρού τέλους σε κάθε προϊόν που θα πωλείται από κτηνιατρικά καταστήματα.
Διερευνάται πρόταση για κατάργηση των ζώων-βιτρίνας. Έτσι, όποιος πουλάει ένα ζώο θα πρέπει να του έχει εξασφαλίσει συνθήκες ευζωίας ανάλογες με ενός εκτροφείου (4 τετραγωνικά μέτρα χώρου, αερισμός, κλπ).
Κλιμακωτά πρόστιμα για τις περιπτώσεις κακοποίησης ζώων ώστε να βεβαιώνονται οι παραβάσεις, κάτι που σήμερα δεν συμβαίνει.
Το ρεπορτάζ αναφέρει πως έχουν παραγγελθεί από το υπουργείο ειδικά σκάνερ προκειμένου να ελέγχεται εάν τα δεσποζόμενα ζώα διαθέτουν τσιπ. Την ίδια ώρα, στα σώματα ελέγχου παρέχονται και τυποποιημένα μπλοκ προστίμων.  Στόχος  του υπουργείου είναι να δημιουργηθεί ένα ειδικό «Ταμείο Ζωοφιλίας», στο οποίο θα πηγαίνουν και τα έσοδα από τα πρόστιμα.



Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου