ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Πορτοκαλοπιτάκια με σοκολάτα γάλακτος!

Πορτοκαλοπιτάκια με σοκολάτα γάλακτος
Αφήνουμε  το φύλλο κρούστας εκτός συσκευασίας να ξεραθεί και το θρυμματίζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υλικά κι ανακατεύουμε καλά να απορροφήσει το ......
..... φύλλο τα υγρά. Λαδώνουμε τα φορμάκια και τα γεμίζουμε αφήνοντας 1 εκ κενό (δεν τα γεμίζουμε μέχρι πάνω). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Για το σιρόπι : Βράζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα όλα τα υλικά για 5 – 7 λεπτά από το σημείο βρασμού. Διατηρούμε το σιρόπι ζεστό και μόλις ψηθούν τα πορτοκαλοπιτάκια τα βγάζουμε από τον φούρνο και τοποθετούμε από ένα ή δύο κομμάτια σοκολάτας γάλακτος στο κέντρο τους. Στη συνέχεια περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

Υλικά
Φύλλο κρούστας 1 πακέτο
Αυγά 2 τεμ
Γιαούρτι 1 κεσεδάκι
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
Ζάχαρη 3/4 κούπας
Ξύσμα πορτοκαλιού από 2 πορτοκάλια
Ηλιέλαιο 1 κούπα
Σοκολάτα γάλακτος
Για το σιρόπι
Χυμός πορτοκάλιου 1 ποτήρι
Νερό 2 ποτήρια
Ζάχαρη 1 1/2 ποτήρι νερού



Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου