ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Καυτερή λουκανικόπιτα με πιπεριές Φλωρίνης!


kafteri loukanikopita ska6

Ετοιμάζετε τη ζύμη: Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το αλάτι σε ένα μπολ. Τα ρίχνετε σε μια λεκανίτσα ή μια αλευρωμένη επιφάνεια, προσθέτετε το κρύο βούτυρο και ζυμώνετε ........
..... με τις άκρες των δαχτύλων μέχρι να πάρετε μια τριφτή ζύμη. Ρίχνετε και τους χτυπημένους κρόκους, κρατάτε μια μικρή ποσότητα όμως στην άκρη σε ένα μπολ για την επάλειψη της πίτας.

Ζυμώνετε τα υλικά με το χέρι μέχρι να πάρετε μια λεία και εύπλαστη ζύμη. Τη βάζετε σε μπολ, την καλύπτετε με μεμβράνη και την αφήνετε για λίγο στο ψυγείο.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε για λίγο τα κρεμμύδια. Προσθέτετε τις πιπεριές, το σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμα. Ρίχνετε το μαϊντανό, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τελευταίο ρίχνετε το λουκάνικο, ανακατεύετε καλά και κατεβάζετε τη γέμιση από τη φωτιά. 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Χωρίζετε τα 2/3 της ζύμης, ανοίγετε το πρώτο φύλλο και το στρώνετε σε στρογγυλό ταψάκι. Αδειάζετε μέσα τη γέμιση και ανοίγετε και το δεύτερο φύλλο. Αλείφετε τις άκρες του πρώτου φύλλου με λίγο χτυπημένο αβγό. Κολλάτε επάνω το δεύτερο φύλλο και με τα δάχτυλα τσιμπάτε τη ζύμη να καλύψει το πάνω με το κάτω φύλλο σαν δαντέλα. 

Κάνετε με μαχαίρι 3 χαρακιές στο κέντρο της πίτας για να βγαίνει ο ατμός και αλείφετε με πινέλο την επιφάνεια με το υπόλοιπο χτυπημένο αβγό. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά περίπου και σερβίρετε την πίτα ζεστή. 

Tips
Αν δεν αγαπάτε τα καυτερά, μπορείτε να παραλείψετε την καυτερή πιπερίτσα ή το μπούκοβο.

Υλικά
Για τη ζύμη
400γρ. αλεύρι σκληρό
¼ κουτ. γλυκού αλάτι
200γρ. βούτυρο κρύο, σε κυβάκια
2 κρόκους χτυπημένους
Για τη γέμιση
2 χωριάτικα λουκάνικα μεγάλα, σε μικρά κομμάτια
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια μεγάλα, σε φέτες
1 πιπεριά Φλωρίνης σε φέτες
1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη ή λίγο μπούκοβο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο



Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!

                               

1 σχόλιο:

  1. Υπέροχοι συνταγή από την αγαπημένη μου θα την φτιάξω σίγουρα ★ ★ ★ ★ ★★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

    ΑπάντησηΔιαγραφή