Υπέροχες σοκολατένιες μπουκίτσες με Maltesers και Mars. Ένα υπέροχο γλύκισμα που θα ενθουσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας με την απίστευτη γεύση του και την όμορφη εμφάνισή του. .......
Υλικά συνταγής
250 γρ. μπισκότα σοκολάτας [cookies ή τύπου πτι μπερ σοκολάτας]
100 γρ. βούτυρο
1 φλ. τσαγιού Maltesers + 20 extra για διακόσμηση [300 γρ. περίπου]
4 σοκολάτες Mars των 53 γρ. η μια
1/2 φλ. τσαγιού ζαχαρούχο γάλα [125 ml]
Για επικάλυψη:
2 σοκολάτες γάλακτος των 200 γρ. η μια ή [Cadbury ή άλλη αρεσκείας σας]
1 κ.γ. σπορέλαιο
Εκτέλεση συνταγής
Βουτυρώνετε ένα πυρέξ και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος 20×30 εκ. ή 24×34 εκ. για πιο λεπτό αποτέλεσμα αλλά περισσότερα τεμάχια.
Θρυμματίζετε, σε σκόνη, στο multi τα cookies σοκολάτας ή τα πτι μπερ σοκολάτας. Χοντροκόβετε στο multi τα maltesers εκτός από τα extra για τη διακόσμηση και κόβετε τις σοκολάτες Mars σε μικρά κομμάτια.
Βάζετε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρολίτσα και το λιώνετε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κατεβάζετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά.
Αναμιγνύετε σε μεγάλο μπολ τα χοντροκομμένα Maltesers και τις σοκολάτες Mars σε κομματάκια. Ρίχνετε μέσα στο μπόλ το μείγμα βουτύρου και ζαχαρούχου και ανακατεύετε να ενσωματωθούν και να έχετε ένα κολλώδες μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα στο πυρέξ πάνω στο χαρτί ψησίματος, το ισιώνετε με την ανάποδη ενός βρεγμένου κουταλιού και το αφήνετε για 1 ώρα περίπου στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει τελείως.
Για επικάλυψη: Λιώστε τις σοκολάτες γάλακτος Cadbury ή άλλες αρεσκείας σας, μαζί με το 1 κ.γ. σπορέλαιο σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει καλά. Στρώνετε καλά τη λιωμένη σοκολάτα πάνω από τη κρύα πλέον βάση και τη διακοσμείτε με τα maltesers που έχετε κρατήσει για διακόσμηση.
Ξαναβάζετε στο ψυγείο το γλυκό και μόλις κρυώσει το κόβετε σε μικρά κομματάκια “μπουκίτσες” και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου