ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Ένα χιλιόμετρο τραπέζι με τσίπουρα στο Βόλο.....



....το επόμενο καλοκαίρι για την επίτευξη νέου ρεκόρ Guinness .
Μετά το ρεκόρ Guinness στο συρτάκι, ο Βόλος ετοιμάζεται να διεκδικήσει ρεκόρ Guinness και στην… τσιπουροκατάνυξη. Η πόλη ετοιμάζεται να στρώσει το μεγαλύτερο τραπέζι με τσίπουρα και τσιπουρομεζέδες στην παραλία, προσκαλώντας πολίτες και επισκέπτες της περιοχής να ....
καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να απολαύσουν το κλασικό εικοσιπεντάρι, συμμετέχοντας ενεργά στην επίτευξη ενός ακόμη ρεκόρ: αυτό της μεγαλύτερης τσιπουροκατάνυξης.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΚΠΟΛ, Κώστα Χαλέβα, όπως και το συρτάκι έτσι και το ρεκόρ Guinness μεγαλύτερης τσιπουροκατάνυξης, θα επιδιωχθεί στην παραλία της πόλης. Από το σημείο του λιμανιού όπου βρίσκεται η Αργώ έως και το κτίριο Παπαστράτου, θα στηθεί τραπέζι μήκους ενός χιλιομέτρου περίπου, γύρω από το οποίο θα κληθούν να γίνουν μία μεγάλη παρέα, πολίτες και επισκέπτες, τσουγκρίζοντας ποτηράκια με τσίπουρο και απολαμβάνοντας κλασικούς τσιπουρομεζέδες.
Για τα 25άρια που θα μπουν πάνω στο τραπέζι θα επιστρατευτούν παραγωγοί απ’ όλη τη Θεσσαλία, ενώ τους συνοδευτικούς τσιπουρομεζέδες θα κληθούν να προσφέρουν ιδιοκτήτες τσιπουράδικων στην πόλη.
Το μεγαλύτερο τραπέζι με τσίπουρα, προγραμματίζεται σύμφωνα με τον κ. Χαλέβα για το ερχόμενο καλοκαίρι. Στόχος είναι η προβολή της γαστρονομικής ταυτότητας του Βόλου. Αλλωστε τα τσιπουράδικα αποτελούν σήμα κατατεθέν της πόλης.
Θα συνδυαστεί με τη διοργάνωση παγκόσμιου συνεδρίου με τη συμμετοχή 20 και πλέον χωρών, οι οποίες πέτυχαν ρεκόρ Guinness.Η διοργάνωση του συνεδρίου, θα γίνει σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και το υπουργείο Πολιτισμού.
Σύμφωνα με τον κ. Χαλέβα, εκτός από τα οφέλη προβολής μέσω των ρεκόρ Guinness, το συνέδριο θα πλαισιωθεί από ημερίδα προβολής προϊόντων με ονομασία προέλευσης.
ΕΛ. ΧΑΝ.
           



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου