ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Το παγωτό των μπαχαρικών!


pagoto-me-mpaxarika

Υλικά
240 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
470 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
110 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
130 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
5 κρόκοι αβγών
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. κανέλα (πολύ κοφτό)
1/4 κ.γ. γαρίφαλο
1/2 κ.γ. κάρδαμο
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/4 κ.γ. τζίντζερ

Βάρος: περίπου 1 κιλό, Προετοιμασία: 30´, Αναμονή: 1 νύχτα, Παρασκευή: 40´- 45´(με παγωτομηχανή)

Φτιάχνουμε μια κρεμ ανγκλέζ ως εξής: Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το αλάτι και τα μπαχαρικά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη τους κρόκους μαζί με τα δύο είδη ζάχαρης. Τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα και τα τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα, ελέγχοντας παράλληλα τη θερμοκρασία του με ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής. Μόλις φτάσει στους 83°C-85°C, η κρεμ ανγκλέζ είναι έτοιμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αλλάζουμε σκεύος γιατί, αν ανέβει κι άλλο η θερμοκρασία της, θα κόψει.
(Αν δεν διαθέτουμε θερμόμετρο, υπάρχει και ένας εμπειρικός τρόπος να δούμε πότε είναι έτοιμη η κρεμ ανγκλέζ: Μόλις ζεσταθεί καλά και αρχίζει να αχνίζει έντονα (πριν βράσει), βουτάμε μέσα ένα κουτάλι και το βγάζουμε ξανά. Θα πρέπει να έχει σχηματιστεί στη ράχη του ένα λεπτό στρώμα κρέμας. Χαράσσουμε με το δάχτυλό μας μια γραμμή και αν μένει σταθερή και δεν κλείνει, η κρέμα είναι έτοιμη.)
Βάζουμε την κρεμ ανγκλέζ να κρυώσει στο ψυγείο για μία νύχτα. Την επομένη την αδειάζουμε στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης για να παρασκευάσουμε παγωτό. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, τοποθετούμε την κρεμ ανγκλέζ σε ένα μεταλλικό δοχείο στην κατάψυξη, καλύπτοντάς την πολύ καλά με ένα καπάκι για να μην απορροφήσει οσμές, και ανά μισή ώρα την ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τουλάχιστον 4-5 φορές, έως ότου παγώσει και αφρατέψει το παγωτό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου