Γλυκό με nutella, μπισκότα και κρέμα τυρί. Μοναδικό…
Ένα γλυκό που περιέχει nutella είναι καταδικασμένο να είναι απλά υπέροχο. Εδώ έχουμε ένα γλυκό με στρώσεις από μπισκότα και μία κρέμα με nutella, ζάχαρη, βανίλια, κρέμα γάλακτος και τυρί κρέμα. Το τυρί κρέμα δίνει πλούσια γεύση και βελούδινη υφή στην nutella, ένα απόλυτο γευστικό δίδυμο. Σας συμβουλεύω να χρησιμοποιήσετε γεμιστά μπισκότα της αρεσκείας σας για καλύτερο αποτέλεσμα.
Υλικά:
- 2 πακέτα (από 230γρ.) τυρί κρέμα, μαλακό
- 3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
- 370γρ. Nutella
- 1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 28 γεμιστά μπισκότα με φυστικοβούτυρο ή όποια άλλα γεμιστά μπισκότα προτιμάτε
- 1/2 φλιτζάνι κρύο γάλα
Επικάλυψη-γαρνιτούρα:
- σαντιγί
- σάλτσα σοκολάτας
- γεμιστά μπισκότα, σε κομμάτια (αυτά που χρησιμοποιήσατε στην συνταγή)
Εκτέλεση:
- Απλώνουμε σε ένα τετράγωνο μεγάλο ταψί λαδόκολλα. Το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Ανακατεύουμε μέσα την Nutella. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε το μείγμα για 2 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρευστο.
- Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα και τα απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί. Απλώνουμε από πάνω το μείγμα με την nutella. Επαναλαμβάνουμε με άλλο ένα στρώμα μπισκότων και άλλο ένα στρώμα από το μείγμα μας. Απλώνουμε από πάνω άλλο ένα στρώμα μπισκότων και βάζουμε το γλυκό καλυμμένο στο ψυγείο για 12 ώρες ή όλη τη νύχτα.
- Για να σερβίρουμε, ξεκολλάμε τις πλευρές του γλυκού από το ταψί με ένα μαχαίρι και το αφαιρούμε από το ταψί χρησιμοποιώντας τις άκρες της λαδόκολλας. Κόβουμε σε κομμάτια και απλώνουμε στην κορυφή σαντιγί και σάλτσα σοκολάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου