ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Μελιτζάνες γεμιστές στην κατσαρόλα!


Μελιτζάνες γεμιστές στην κατσαρόλα

Υλικά για 6 άτομα
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα και 30 λεπτά


Υλικά
-6 μελιτζάνες φλάσκες μεγάλες
-300 γρ. κιμά
-1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
-1 ντομάτα τριμμένη (χωρίς τη φλούδα και τους σπόρους)
-6 κουτ. σούπας ρύζι
-1 «Σπιτικό» Ζωμό Βοδινού Κnorr
-μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1 κουτ. σούπας ζάχαρη
-1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες, κόβουμε το φαρδύτερο επάνω σημείο τους για καπάκι, αδειάζουμε και ψιλοκόβουμε τη σάρκα τους. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις μαραθεί, βάζουμε τη ζάχαρη και την ψιλοκομμένη μελιτζάνα, ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και ρίχνουμε τον κιμά. Αφήνουμε να ψηθεί για 8-10 λεπτά, προσθέτουμε το ρύζι και ύστερα από 1-2 λεπτά την ντομάτα, τον σπιτικό ζωμό, ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, τον μαϊντανό και το μοσχοκάρυδο. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε τη γέμιση για 5-6 λεπτά. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες, κλείνουμε με το καπάκι και τις στριμώχνουμε σε βαθιά κατσαρόλα έτσι ώστε να σταθούν όρθιες. Ρίχνουμε μισό φλιτζάνι νερό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και το ρύζι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθούν για 15 λεπτά πριν τις σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου