ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Tα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις στο πρωινό σου γεύμα



Μάθε τι γίνεται όταν τρως λάθος το πρωινό σου. Έχεις σκεφτεί ότι έτσι μπλοκάρεις τον μεταβολισμό σου; Δες παρακάτω τα πιο συνηθισμένα λάθη......


Τρως κάτι διαφορετικό κάθε μέρα
Σύμφωνα με πρόσφατη Βρετανική έρευνα, οι άνθρωποι που συμμετείχαν και δεν είχαν μια ρουτίνα στο πρωινό τους, αλλά έτρωγαν καθημερινά γεύματα με διαφρετικές θερμίδες, είχαν 90% περισσότερες πιθανότητες να πάρουν τοπικό πάχος ή να εμφανίσουν κάποιο καρδιακό επεισόδιο.

Το γεύμα σου είναι μικρό
Και άρα ελλιπές σε πρωτεϊνη ή υδατάνθρακα. Καλό θα ήταν να προσέχεις το πρωινό σου να περιλαμβάνει και τις δυο ουσίες. Με αυτό τον τρόπο μειώνονται τα επίπεδα μιας ορμόνης (ghrelin) υπεύθυνης για την αίσθηση της πείνας.

Επιλέγεις μικρά σε μέγεθος δημητριακά
Μπορεί να μοιάζει αστείο αλλά δεν είναι. Έρευνα του Pennsylvania State University, έδειξε ότι η πλειοψηφία των συμμετεχόντων που είχαν παραπάνω κιλά, ήταν όσοι έτρωγαν μικρά σε μέγεθος δημητριακά, ακριβώς γιατί είχαν την τάση να βάζουν μεγαλύτερη ποσότητα.

Προτιμάς το βούτυρο από το φυστικοβούτυρο
Κακώς, γιατί το φυστικοβούτυρο, εκτός του ότι είναι πλούσια πηγή υδατάνθρακα, αποτελεί και "καλή" μορφή λίπους, η οποία μάλιστα προκαλεί και αίσθηση κορεσμού. Αυτό σημαίνει ότι νιώθεις χορτασμένη για περισσότερες ώρες, με αποτέλεσμα να τρως τελικά λιγότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου