ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Μυστικά για να κρατά περισσότερο το ξύρισμα!



Το χειμώνα είναι εύκολο να υιοθετήσετε ένα πιο... ατημέλητο λουκ, καθώς τα μακριά παντελόνια κρύβουν τα πόδια. Το καλοκαίρι όμως η αποτρίχωση είναι επιτακτική και φυσικά θέλετε να διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο.....

Εάν προτιμάτε το ξύρισμα για την αποτρίχωση των ποδιών, δοκιμάστε τις παρακάτω στρατηγικές για να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο το αποτέλεσμα.
Κάντε απολέπιση πριν το ξύρισμα. Με τον τρόπο αυτό, θα απομακρυνθεί το λεπτό στρώμα νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας που «παγιδεύει» τις μικρές τρίχες. Επιλέξτε μια κρέμα απολέπισης της αρεσκείας σας, ξεκινήστε από τους αστραγάλους και κινηθείτε με κυκλικές κινήσεις προς τα πάνω.
Κάντε ντους πριν το ξύρισμα. Μην ξυρίζετε τα πόδια με το που μπαίνετε στο ντους. Για να γίνει σωστά το ξύρισμα, πρέπει πρώτα να απομακρυνθούν τα έλαια από την επιφάνεια του δέρματος και να ενυδατωθεί καλά η τρίχα. Δεν χρειάζεται να μείνετε περισσότερο από τρία λεπτά κάτω από το νερό για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αποφύγετε όμως να ξυριστείτε μετά από αφρόλουτρο 15-20 λεπτών, καθώς το δέρμα θα έχει ζαρώσει.
Επιλέξτε τον κατάλληλο αφρό. Ο αφρός ξυρίσματος βοηθά να γλιστρά το ξυράφι πιο εύκολα στο δέρμα. Αποφύγετε το ξύρισμα με σαπούνι, καθώς το ξυραφάκι «μπουκώνει» και δεν απομακρύνονται όλες οι τρίχες. Επίσης, ορισμένα σαπούνια ξηραίνουν το δέρμα.
Επιλέξτε το κατάλληλο ξυραφάκι. Σίγουρα θα πρέπει να έχει πάνω από δύο λεπίδες και δεν πρέπει να το χρησιμοποιείτε πάνω από δύο φορές για να εξασφαλίσετε τέλειο αποτέλεσμα. Υπάρχουν επίσης ειδικά ξυραφάκια για ξηρές ή ευαίσθητες επιδερμίδες.
Μην τρίβετε το δέρμα μετά το ξύρισμα. Σκουπίστε ταμποναριστά με την πετσέτα για να μην απομακρυνθεί όλη η υγρασία από το δέρμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου