ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Τα αξιοζήλευτα προσωπικά αυτοκίνητα των οδηγών της F1!



Η ταχύτητα είναι κόλλημα, μεγάλο κόλλημα και παρόλο που κανείς δεν θέλει να μεταφέρει τη δουλειά του και στην προσωπική του ζωή οι πιλότοι της Φόρμουλα 1 μάλλον δεν μπορούν ή και δεν θέλουν να.....
επιβραδύνουν σε ότι αφορά τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους εκτός πίστας. Τόσο αυτά που τους παρέχουν οι ομάδες ή οι σπόνσορές τους ως υπηρεσιακά και με τα οποία είναι υποχρεωμένοι να εμφανίζονται και πόσο μάλλον εκείνα για τα οποία βάζουν οι ίδιοι βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Πιο βαθιά από όλους πάντως –οι τσέπες του μετά την τελευταία ανανέωση συμβολαίου  με τη Mercedes για την επόμενη 3ετία, πρέπει να είναι αντίστοιχες αυτών που έχουν τα ράσα των παπάδων- το έχει βάλει ο νυν και κατά πάσα πιθανότητα και ο επόμενος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Lewis Hamilton. Ο οποίος αποδεικνύεται τόσο μερακλής και σίγουρος για τον εαυτό του που δεν καταλαβαίνει από αντιπάλους και ανταγωνισμούς μέσα στις πίστες. Έτσι πρόσφατα αγόρασε μια LaFerrari, την οποία περιμένει να του παραδώσουν για να τη βάλει δίπλα τόσο στην ολοκαίνουργια McLaren P1 του όσο και στη σπέσιαλ Pagani Zonda 760 LH –μάλλον δεν χρειάζεται να διευκρινίσουμε τα αρχικά LH- που εδώ και πολλούς μήνες έχει βρει θέση στο γκαράζ του στο Μονακό.

Για τις μετακινήσεις του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου επίσης διατηρεί οικία –στο LA συγκεκριμένα- επιμένει κυρίως αμερικανικά, καθώς κυκλοφορεί είτε με ένα Shelby Mustang GT500 είτε με μια από τις 2 σπανιότατες και άψογα αναπαλαιωμένες 427 Shelby Cobra του 1966 που έχει αγοράσει. Φυσικά από την Ευρώπη στην Αμερική πετιέται με το ιδιωτικό του τζετ Bombardier Challenger 600 του, ενώ ο στόλος των υπερ- αυτοκινήτων του περιλαμβάνει φυσικά και μοντέλα της Mercedes. Μια SL63 AMG για την Καλιφόρνια και δύο Black Series (οι top of the top εκδόσεις), μια SLS AMG –ναι αυτή με τις πόρτες που ανοίγουν σαν φτερά γλάρου προς τα πάνω- και μια SL65, για το Μονακό, ενώ όπου να ΄ναι θα του παραχωρηθεί σίγουρα και μια «εταιρική» AMG GT.

SLS AMG GT, αλλά ρόουντστερ, έχει και ο άλλος πιλότος της Mercedes, o Nico Rosberg, που μπροστά στο Hamilton είναι ο ιδανικός συνεργάτης και πρεσβευτής της, μιας και κυκλοφορεί αποκλειστικά και μόνο με αυτοκίνητά της. Από την άλλη ίσως και να είναι απλά τσιγγούνης για να αγοράσει μοντέλα άλλου κατασκευαστή. Όπως και να έχει στο γκαράζ του έχει και ένα τζιπ, μια GLK που σύντομα θα αντικατασταθεί από την ολοκαίνουργια GLC, ενώ περιμένει να παρουσιαστεί και το ηλεκτρικό Smart της τελευταίας γενιάς για να πάρει ένα. Για να γλιτώνει τη βενζίνη μάλλον…
Πάντως έχει και ένα κλασικό μοντέλο στην κατοχή του, το οποίο είναι, ναι σωστά μαντέψατε, Mercedes. Πιο συγκεκριμένα μια 280SL, η κλασική παγόδα, η προκάτοχος της SL που οδηγούσε στο American Gigolo o Richard Gere για να την προσδιορίσετε.

Ο Sebastian Vettel με τη σειρά του έχει κάθε λόγο να ζηλεύει το Hamilton για το μονοθέσιό του αλλά από την άλλη ο Hamilton θα τον ζηλεύει για τη LaFerrari που μπορεί να οδηγεί σε κάθε ευκαιρία. Και, αυτό που το βάζετε, τζάμπα. Και την πιο σκληροπυρηνική FXX K. Κατά τα άλλα ο Vettel έχει μια Maserati Quattroporte για τις οικογενειακές μετακινήσεις του, ένα Jeep Grand Cherokee για καμιά εκδρομή, καθώς και μια Ferrari 458 Italia, την οποία είχε αγοράσει –μαζί με μια California για τον πατέρα του- όσο έπαιρνε τα πρωταθλήματα με τη Red Bull. Επίσης έχει και μια Mercedes SL65 AMG Black Series, δώρο για τη νίκη του στο Γκραν Πρι του Abu Dhabi το 2009. Αυτά είναι…

Jeep Grand Cherokee έχει και ο άλλος οδηγός της Ferrari o Kimi Raikkonen και αν αναρωτιέστε γιατί τέτοια αγάπη σημειώστε πως η Jeep ανήκει στην Chrysler η οποία με τη σειρά της στη Fiat, όπως και η Ferrari, οπότε καταλαβαίνετε το γιατί. Ο Iceman κυκλοφορεί και με FF (Ferrari), αλλά και με 500Χ (Fiat), ενώ ανεβαίνει στην εκτίμησή μας ως κάτοχος, έστω και πρώην μιας και την πούλησε, Enzo. Της υπερ- Ferrari των αρχών των ‘00s που έχει το όνομα του θρυλικού Γέρου του Maranello.


LaFerrari και μάλιστα κατάμαυρη με κόκκινες λεπτομέρειες έχει και ο Felipe Massa και   αν υπήρχε φιλότιμο με τόσα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα που είχε κολλήσει στη Scuderia ο μικρόσωμος Βραζιλιάνος παίζοντας δεύτερο βιολί θα έπρεπε να του την είχαν χαρίσει. Αυτό φυσικά και δεν έγινε –μάλλον τον έβαλαν στη λίστα των τυχερών 499 που την απέκτησαν και άντε να του έκαναν μια μικρή έκπτωση- ενώ έχει και μια California για τις καθημερινές μετακινήσεις. Μαζί με δύο μεγάλα τζιπ της Mercedes, ένα εκ των οποίων στη Βραζιλία.

Από τους δυνατούς παίκτες στο συγκεκριμένο τομέα και ο Jenson Button,που μέχρι πέρυσι πήγαινε στα Γκραν Πρι με Rolls Royce. Οι εμφανίσεις του φέτος γίνονται με McLaren P1 ή 650S, στο γκαράζ του βρίσκεται μια εξαιρετικά σπάνια Mercedes CLK DTM AMG, καθώς και μια Ferrari F40 –η προκάτοχος της Enzo που λέγαμε, που του δίνει πολλούς πόντους. Για το γούστο του. Το Smart που έχει είναι για τις αστικές μετακινήσεις, ενώ το Honda Odyssey για επισκέψεις στους γονείς της (πολύ όμορφης) Γιαπωνέζας συζύγου του.

Ο συνάδελφός του στην McLaren Honda, ο πολύς Fernando Alonso, αφού έδωσε πίσω τις Ferrari και τις Maserari που είχε όσο ήταν έδρα του το Maranello, δεν θέλει να γνωστοποιεί πλέον τα προσωπικά του αυτοκίνητα και έτσι κυκλοφορεί με Honda Accord και CR-V, ενώ εκδήλωσε ενδιαφέρον να αποκτήσει έναν από τα ολοκαίνουργια και εντυπωσιακά NSX. Ίσως για να φιλοτιμηθούν οι Ιάπωνες να του δώσουν ένα, ακόμα και στην περίπτωση που δεν ήταν στα πλάνα τους.
Από τους υπόλοιπους πιλότους της F1 δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε το Βραζιλιάνο Nasr της ελβετικής Sauber που στην πατρίδα του κυκλοφορεί με μια BMW M3 του 1998(!) η οποία ελπίζουμε να μην είναι τροπέτο, το Nico Huelkenberg που κέρδισε στο Le Mans φέτος με την Porsche και το καθημερινό του αυτοκίνητο είναι μια 911 GT3, καθώς και τον Max Verstappen. Το μεταφορικό μέσο του οποίου είναι ένα ποδήλατο, μιας και μπορεί να οδηγεί τους πυραύλους της Φόρμουλα 1 αλλά όχι και ένα μίνι 50 ίππων σε δημόσιους δρόμους, μιας και δεν είναι ακόμα 18 και δεν έχει δίπλωμα.



































































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου