Και όταν πάγωσε το γιαούρτι, έγινε παγωτό.
Κι επειδή γουστάρουμε και τις κλασικές γεύσεις, μεταξύ άλλων, βάλαμε και μέλι. Μέσα.
Κι επειδή εκνευρίζομαι να το πληρώνω χρυσό στα μανιταρο-frozen-yogurt της εποχής, το έφτιαξα μόνη μου.....
Και το έφαγα με παρέα.
Με παρέα που με ενέπνευσε να το φτιάξω.
Αυτά είναι.
Α. Και κάτι ακόμα.
Μη διστάσετε να το φάτε ποικιλοτρόπως.
Σε σκιά, σε δροσιά, στο μπαλκόνι, σε καρέκλα, σε αιώρα, σε κούνια, σε σκαμπώ, στον καναπέ, βράδυ, μέρα, μεσημέρι, με μπισκότα, με έξτρα μέλι από πάνω, με γλυκό του κουταλιού, με καρύδια, με φρούτα, σε χωνάκι, σε μπωλάκι, με κουτάλι απευθείας από την κατάψυξη.
Συμπληρώστε με ό,τι άλλο λείπει και θέλετε.
Από την Έφη Παπαδοπούλου, Βήμα Gourmet
ΥΛΙΚΑ
Για 1 λίτρο παγωτό
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό light (ή μη. 2 κεσεδάκια)
- 200 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπωλ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνετε το μείγμα στην παγωτομηχανή και την αφήνετε να κάνει όλη τη βρωμοδουλειά.
- Εναλλακτικά, χειροκίνητα: αν δεν έχετε παγωτομηχανή, ακολουθείτε μια διαδικασία σπασίματος των κρυστάλλων προκειμένου να γίνει το παγωτό λείο και κρεμώδη και όχι σαν γρανίτα: βάζετε το μείγμα στην κατάψυξη να παγώσει για αρκετές ώρες μέχρι να πήξει, το βγάζετε και το χτυπάτε δυνατά με αναδευτήρα ή με μίξερ και το βάζετε πάλι στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία 4-5 φορές και όταν έχει σχεδόν πήξει, το χτυπάτε για τελευταία φορά και το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει οριστικά (ουφ!) –πάρτε παγωτομηχανή, δεν κοστίζει ακριβά και η απόλαυση και η γεύση του δικού σου παγωτού, δε συγκρίνεται με κανενός αγοραστού!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου