Τα Churros είναι πολύ δημοφιλή στις Φιλιππίνες, στην Γαλλία, την Πορτογαλία και την Αμερική. Στην Ισπανία τρώγονται κυρίως ως πρωινό ή σνακ κατά την διάρκεια της μέρας. Συνοδεύονται συνήθως με ζεστή σοκολάτα ή καφέ.
Μην παραλείψετε την σάλτσα. Είναι πανεύκολη και τα κάνει ακόμη πιο απολαυστικά.
Churros με σάλτσα σοκολάτας και εσπρέσο. Δοκιμάστε τα…
Υλικά:
- 250ml νερό
- 100γρ. βούτυρο
- 1 πρέζααλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 125γρ. αλεύρι για ψωμί
- 3μεγάλα αυγά
- ¾φλιτζανιούζάχαρη άχνη
- 3 κουταλάκια του γλυκούκανέλα
- λάδι για το τηγάνισμα
Για σάλτσα σοκολάταςμε εσπρέσο:
- 150γρ. καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα, με 70% κακάο
- 125ml κρέμα γάλακτος
- 60ml (1/4 φλιτζανιού) γάλα
- 60ml καφέ εσπρέσο
Εκτέλεση:
- Σε μια μεσαία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη για να βράσουν.
- Όταν το μείγμα βράζει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία παχύρευστη σάλτσα. Την αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.
- Χτυπάμε 3 αυγά και στη συνέχεια τα προσθέτουμε στο μείγμα και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Χρησιμοποιούμε ένα ηλεκτρικό μίξερ για αυτό. Θα έχουμε τώρα ένα παχύρευστο μείγμα.
- Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι κοντά στους 190°C.
- Γεμίζουμε ένα κορνέ εξοπλισμένο με ένα μεγάλο ακροφύσιο και φτιάχνουμε προσεκτικά μακριές λωρίδες ζύμης αφήνοντάς τις απευθείας μέσα στο λάδι, κόβοντας τις άκρες τους με ένα μαχαίρι. Προσέχουμε να μην τις στριμώξουμε όλες στο τηγάνι και τις τηγανίζουμε ανά τρεις την φορά. Τηγανίζουμε τα churros μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
- Ανακατεύουμε την κανέλα και την ζάχαρη μαζί έπειτα ανακατεύουμε τα churros στο μείγμα αυτό, ενώ είναι ακόμα ζεστά. Χρησιμοποιούμε λαβίδες εάν είναι απαραίτητο.
- Για να φτιάξουμε τη σάλτσα, βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το εσπρέσο σε μπεν μαρί και να λιώσουν μαζί. Όταν το μείγμα γίνει λείο και γυαλιστερό, προσθέτουμε το εσπρέσο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου