ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Το θυμάσαι το φυτολόγιο;

Αν κάτι είναι που θυμάμαι έντονα κάθε φθινόπωρο, είναι όταν αγόραζα το νέο μου φυτολόγιο. Ήταν ένα άλμπουμ σαν εκείνο των φωτογραφιών δηλαδή, αλλά με σκούρο πράσινο εξώφυλλο και ζελατίνες που έκλειναν γύρω-γύρω για να μη χάνεις τα δείγματά σου. Το αγοράζαμε αναγκαστικά μαζί με όλα τα άλλα σχολικά όταν πήγαινα Γυμνάσιο νομίζω, διότι το μάθημα της βιολογίας περιελάμβανε και συλλογή φύλλων και φυτών.
5147273004 9209e5282a Το θυμάσαι το φυτολόγιο;
Photographer: oregondot
Όλο το καλοκαίρι δεν άφηνα κήπο για κήπο στη θέση του. Ό,τι μου γυάλιζε από λουλούδι ή πρασινάδα το βούταγα, με αποτέλεσμα τον Σεπτέμβριο, προτού καλά – καλά ξεκινήσω το μάθημα της φυτολογίας να το έχω παραγεμίσει και να μην έχω χώρο για καινούργια. Και τι δε θα ‘δινα να είχα ένα ηλεκτρονικό φυτολόγιο τότε.
Σίγουρα η αίσθηση να συλλέγεις και να ταξινομείς φυτά είναι τέλεια αλλά οι φωτογραφίες τους και μάλιστα online, σου εξασφαλίζουν ότι τα δείγματά σου θα μείνουν ανέπαφα, χώρια που θα τα δουν τόσα μάτια. Κρα έκανα τότε να ενδιαφερθεί να δει κάποιος τη συλλογή μου, αλλά πού.
Μην πολυλογήσω άλλο, πάμε για τους τρόπους που μπορεί κανείς να φτιάξει ένα ηλεκτρονικό φυτολόγιο:
Blog: Κλικ στο φυτό, ανεβάζεις τη φωτογραφία και γράφεις άμα θες, κείμενο. Λίγο πρόβλημα ως προς την ταξινόμηση αλλά tags τύπου “monokotylidona” icon razz Το θυμάσαι το φυτολόγιο; μπορούν να σε σώσουν.
Φωτόζ: Σε sites όπως το flickr, δημιουργείς λογαριασμό, ανεβάζεις φωτόζ και ταξινομείς όπως θες. Ίσως το πιο εύχρηστο.
Facebook: Κλικ, ανεβάζεις και μαζεύεις like. Μπορείς να ταξινομήσεις τις φωτόζ σου σε άλμπουμ και να φτιάξεις ειδική σελίδα για το φυτολόγιο, ξεχωριστή από το προφίλ σου, ώστε να προσελκύσεις μόνο ανθρώπους με το ίδιο χόμπι.
Wiki: Αν έχεις πάρει τον εαυτό σου σοβαρά, πας σε μία σοβαρή εγκυκλοπαίδεια όπως η Wiki και ανεβάζεις τα ευρήματά σου με ένα κατατοπιστικό κείμενο ώστε να φτιαχτεί μια σοβαρή βάση φυτών της Ελλάδας. Μπορεί η wiki μας να πάσχει σε όλα, αλλά η χλωρίδα μας θα φυσάει!
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου